29. 6. 2022, 12:45 | Vir: STA

Policisti sredi Celja lovili pobegle prašiče

PU Celje

Ponoči se je v Celju zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil 73-letni voznik. Pri vožnji se je vozilo prevrnilo, ob tem je nekaj prašičev pobegnilo, dva pa sta poginila.

Prometna nesreča se je zgodila na Ulici XIV. divizije v Celju. Voznik, ki je vozil iz smeri centra Celja proti Laškemu, je pri vožnji skozi krožišče zapeljal na del krožišča ob fontani, zaradi česar se je vozilo prevrnilo in zdrselo proti mostu.

PU Celje

Prašiči so se razbežali po nabrežju Savinje

Ob tem je nekaj prašičev pobegnilo iz vozila in se razbežalo po nabrežju Savinje. Večina prašičev je ostala v vozilu, dva sta poginila, pobegle prašiče pa so ujeli policisti in gasilci ter jih naložili na vozilo, so sporočili iz Policijske uprave Celje, kjer so bili o nesreči obveščeni nekaj pred 4. uro zjutraj.

PU Celje

Voznik je lažje poškodovan

Voznik tovornjaka, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v oskrbo v celjsko bolnišnico, se je v nesreči lažje poškodoval. Zaradi urejanja nadomestnega prevoza in premeščanja prašičev ter zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je promet dobre štiri ure potekal izmenično enosmerno, so še navedli na policijski upravi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.