1. 12. 2023, 10:14 | Vir: STA

Se nam obeta nova zgodovinska koalicija, v kateri bo vlado sestavljal Anže Logar skupaj z NSi in SD?

Aleksandra Saša Prelesnik

Nekateri člani Socialnih demokratov se v zdajšnji koaliciji domnevno počutijo izjemno slabo.

Grega Repovž v uvodniku Mladine z naslovom Logar se razkrije piše o Anžetu Logarju, ki je na spletnem Portalu Plus objavil članek, v katerem vlado razglaša za socialistično in nekompetentno, a po mnenju avtorja pisca najbolj motita Luka Mesec in stranka Levica. Avtor meni, da gre za sporočilo kapitalu, ki hoče spet dobiti moč, ki jo je imel v času Janše.

Žiga Živulović j.r./Bobo

"Logarjev tekst - verjetno nehote - razkrije še nekaj. Z naravnost prijazno, tovariško in razumevajočo obravnavo podpredsednika SD in gospodarskega ministra Matjaža Hana pokaže, na kaj stavi: na neko prihodnjo koalicijo med svojo stranko, SD in Novo Slovenijo," piše avtor prispevka.

SD v veliki meri stranka kapitala

"Han s svojim krogom ne skriva, da se bo poskušal povzpeti na mesto predsednika SD - zlasti pragmatični poslovneži v stranki se v sedanji koaliciji izjemno slabo počutijo. Mnogi v SD vidijo prihodnost stranke v tem domnevno zgodovinskem povezovanju, za velik del SD je namreč tako kot za Logarja, Novo Slovenijo, SDS in Janšo tako ali tako najbolj problematična stranka v Sloveniji Levica," je še zapisal Repovž.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Dodal je, da je SD je v veliki meri stranka kapitala. "In kdo kar prede ob misli, da bo do tega prej ali slej prišlo? Prav kapital," je zaključil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol