J. B./STA | 4. 4. 2023, 11:12

Pomlad, kje si?! V Sloveniji namerili kar -15 stopinj Celzija, za nameček veter v Ljubljani podiral drevesa

Fotografija je simbolična.

Borut Živulovič/BOBO/fotomontaža

Ni vse zlato, kar se sveti, in ni vedno toplo, ko sije sonce ...

Na območju Ljubljane z okolico je okrepljen severovzhodni veter v ponedeljek popoldan povzročil kar nekaj dela gasilcem. Regijski center za obveščanje Ljubljana je zabeležil devet dogodkov; veter je podrl nekaj dreves in reklamni pano ter poškodoval nekaj ostrešij objektov.

Močni sunki burje na Primorskem

Kot so zapisali v centru za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje, je eno od dreves padlo na otroška igrala in zaprlo vhod v večstanovanjsko stavbo, eno se je nevarno nagnilo nad kolesarsko stezo in dve nad poslovni objekt. Za sanacijo posledic vetroloma so aktivirali tri gasilske enote.

Danes bo še pihal okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo čez dan slabela. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) bodo sprva najmočnejši sunki burje na Primorskem ponekod še dosegali hitrost med 70 in 100 kilometri na uro.

Kot so na Arsu zapisali na Twitterju, je bila minula noč v večjem delu Slovenija precej jasna, rahlo vetrovna in sveža, nad naše kraje je iznad Arktičnega oceana dotekal zelo suh in mrzel zrak. V gorah je zelo mrzlo za začetek aprila, na Kredarici so izmerili minus 15,8 stopinje Celzija, na Uršlji gori minus 12,2 in na Rogli minus 10,3 stopinje.

Temperature pa so se pod ničlo spustile tudi v nekaterih drugih krajih. Na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so izmerili 5,6 stopinje pod ničlo, v Mežici 4,5 stopinje, Celju 3,9, na Ravnah na Koroškem pa 3,5 stopinje pod ničlo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol