P.M. | 9. 6. 2023, 21:23

VIDEO: Nevihta s točo je padala kar 9 minut in uničila praktično vse!

Facebook/Neurje.si

V nekaterih delih države je bilo spet zelo hudo, poročajo tudi o poplavah meteorne vode.

Močnejše neurje je popoldne prizadelo območje med Ormožem in Gornjo Radgono. Pri tem naj bi ponekod klestila tudi toča, je razvidno iz spletnih strani uprave za zaščito in reševanje. O poplavah meteorne vode poročajo iz Gornje Radgone, Radencev, Svetega Jurija ob Ščavnici, Juršincev, Ormoža in Svetega Tomaža pa tudi iz Maribora.

Spodnji videoposnetek, ki ga je posnela Andrejka Serdt, je nastal v okolici Gornje Radgone - Aženski vrh. Ob njem je zapisano: "Nevihta s točo, ki je padala kar 9 minut in je uničila praktično vse..."

Tudi toča v okolici Gornje Radgone je po pričevanju bralcev povzročila ogromno škode.

Neviht sicer z današnjim dnem še ne bo konec, saj se bodo po besedah dežurnega meteorologa Agencije RS za okolje (Arso) Blaža Štera nadaljevale še vse do sobote. Bolj stabilno vreme bomo imeli šele od nedelje.

Neurje.si še poroča, da se je v bližini madžarskega kraja Sombotel razvil tornado. "Tudi mi smo v preteklih dneh ob nevihtah zabeležili več lijakastih oblakov (Kobilje, Lendava), ni pa potrditev o dejanskem stiku s tlemi. Zagotovo zelo nevihtno pester teden," so ob tem zapisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord