J. B. | 15. 10. 2022, 13:04

Poslanci bodo plačevali več za kosila, preverite nove cene v restavraciji državnega zbora

Profimedia/fotomontaža

Prazna vreča ne stoji pokonci in tudi politiki morajo seveda jesti. V Sloveniji imajo na voljo prav poseben prostor in prav posebne ugodnosti. Toda tudi njih je draginja udarila po žepih.

Kosila, malice in pijače v restavraciji državnega zbora že vrsto let dvigujejo prah in predvsem jezijo številne Slovence. Glavni očitek je kakopak povezan s cenami, ki so glede na zaslužek poslancev zares bizarno nizke. Si predstavljate, da bi odšli v restavracijo na kosilo in za špagete po bolonjsko odšteli vsega 2,2 evra? Preprosto nemogoče. Vsaj za navadne smrtnike. Za poslance pač ne. Ti so si pred leti dejansko lahko privoščili špagete po bolonjsko za dobra dva evra ...

Poceni hrano v restavraciji državnega zbora sicer utemeljujejo z besedami, da ne ustvarja dobička, zato je preprosto ni možno primerjati z zasebnimi restavracijami.

Čeprav politiki še vedno jejo relativno poceni, pa bo draginja po žepu udarila tudi njih. Kot poročajo Slovenske novice, se je cena kosila in malice v restavraciji državnega zbora zvišala za več kot 20 odstotkov. Do podražitve je prišlo predvsem zaradi višjih cen surovin in energentov.

Profimedia

Za kosilo v samopostrežni restavraciji morajo poslanci po novem odšteti 7 evrov (prej 5,7 evra). Postreženo kosilo je na voljo za 8 evrov (prej 7 evrov), samopostrežne malice pa so se s 4,5 evra zvišale na 5,5 evra. Postrežena malica je na voljo za 5,5 evra (prej 6,5 evra). Kljub podražitvi cene seveda ostajajo nižje kot v zasebnih restavracijah ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol