B.A. | 23. 3. 2023, 10:02

Poslanec, ki naj bi zaspal med sejo v državnem zboru, se brani: "Vem, da bi si to želeli, ampak ..." (VIDEO)

Twitter/RoniKordis

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija člana SDS, ki z zaprtimi očmi in naslonjen na roko spremlja sejo državnega zbora. Je res spal? Kako se je na to odzval in kakšne dokaze je predložil? 

Po Twitterju je pred dnevi zaokrožila fotografija poslanca SDS Andreja Hoivika. Čeprav ne gre z gotovostjo trditi, je na prvi pogled videti, kot da je med sejo državnega zbora zaspal. "Kdaj si nazadnje tako mirno spal na delovnem mestu in te ni nihče vrgel skozi vrata?" je ob posnetku zapisal bloger Roni Kordiš, ki je kot eden izmed prvih izpostavil dogodek. 

Zdaj se je na fotografije odzval Hoivik, ki se zagovarja z videoposnetkom. 

"Video pove vse"

Hoivik se je odločil zagovarjati in k zagovoru na tvit Kordiša odgovoriti z videoposnetkom. Ob njem je pripisal: "Na družbenih omrežjih je zaokrožila fotka, na kateri naj bi med sejo državnega zbora zaspal ... Verjamem, da si v vladni koaliciji in antijanšisti tega resnično želijo." 

"A na njihovo veliko razočaranje fotka laže." 

Trdi, da video s seje dokazuje, da nikakor ni zaspal, temveč se je na roko le naslonil. "Še bolj bom zagovarjal interese delovnih in poštenih ljudi," je zaključil.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel