R. K. | 5. 12. 2022, 10:05

Poslanec proti znanemu fotografu: na mariborskega župana stavila kar tisoč evrov

Marko Pigac/Pigac.si/Profimedia/Facebook/Dejan Kaloh/fotomontaža

Po zmagi Saše Arsenoviča, ki bo še štiri leta na čelu Mestne občine Maribor, je zmagovalec poraženca že javno pozval, kam naj nakaže izgubljeni denar.

Drugi krog županskih volitev je prinesel župane tistim občinam, ki v prvem krogu niso dobile zmagovalca. Med njimi je nekaj mestnih občin, tudi mariborska, kjer sta tesen boj za županski stolček bila dosedanji župan Saša Arsenovič in nekdanji župan Franc Kangler. Glede rezultata županskih volitev v Mariboru je padla celo javna stava med poslancem SDS Dejanom Kalohom in fotografom Markom Pigacem, ki sta na zmagovalca stavila kar 1.000 evrov.

Stava med dvojico je padla že septembra, ko je Pigac na Twitterju zatrdil, da bo Arsenovič ponovil mandat, Kaloh pa je izziv sprejel in določil pogoje stave. Dejal je, da Arsenovič ne bo župan, pri tem pa ni pomembno, kdo ga bo zamenjal. To je bilo namreč še pred prvim krogom volitev, ko je imel dosedanji župan še več izzivalcev. "Kdor od naju izgubi, nakaže 1.000 evrov v dobrodelne namene in to javno objavi," je zapisal Kaloh.

Denar je pripravljenih nakazati več ljudi

Ko je volilni rezultat Arsenoviču prinesel zmago, je Pigac na Facebooku spomnil na stavo. "Gospod poslanec, Dejan Kaloh, ne stavim rad, ker ni to moj način življenja. Nimam rad bližnjic. Ampak najina stava iz septembra, upam, da bo jutri udejanjena," je zapisal po nedeljski razglasitvi rezultatov. Ob tem je zapisal, naj se denar "prikaže" na transakcijskem računu mariborskega humanitarnega društva Up-ornik.

Pod Pigačevo objavo na Facebooku se je nato našlo še več ljudi, ki so obljubili, da bodo, če Kaloh denar nakaže omenjenemu humanitarnemu društvu, tudi sami dodali takšen ali drugačen znesek. Nekdo je tako obljubil, da bo v tem primeru tudi sam nakazal Up-orniku 500 evrov, oglasilo pa se je tudi več drugih uporabnikov, ki so pripravljeni nakazati po 100 evrov, pridružil se jim je tudi Pigac: "Bom še jaz nakazal kakega stotaka."

Facebook/Marko Pigac

Kako se je odzval Kaloh?

Na javni Pigačev poziv se je že odzval Kaloh, ki je konje nekoliko umiril. V komentarju na Facebooku je zapisal, da bo nakazal, komur bo želel in to tudi javno objavil. Hkrati je zatrdil, da bo to storil "še v decembru". Ob tem se je pohvalil, da to ne bo njegova prva dobrodelna poteza, niti ne zadnja. Hkrati je v ciničnem tonu napisal, da sam ni kot Marko Pigac. Kakšen bo razplet dogajanja okoli stave, bomo še spremljali tudi pri Metropolitanu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.