R.S. | 27. 7. 2023, 08:59

Nevihta jima je vzela vse: mlad par tik pred prihodom dojenčka ostal brez strehe nad glavo (prosita za pomoč)

Fotografija je simbolična.

Facebook/Kaja Čar/Profimedia/fotomontaža

Grozna nevihta jima je uničila dom, obnova pa predstavlja velik finančni zalogaj. 

Neurja, ki so divjala v Sloveniji, so povzročila ogromno materialno škodo. Mnoge slovenske družine so ostale brez strehe nad glavo, med njima tudi mlad par, ki pričakuje otroka. Kaja Čar in Gorazd Kurent sta mesec dni in pol pred prihodom novega člana družine ostala brez doma. "Poleg vesele novice pred sedmimi meseci nama tokrat sreča ni bila naklonjena, saj sva v dobre pol ure zaradi hudega neurja ostala brez doma," sta zapisala na družbenih omrežjih. 

19. julija je v Kamniku divjala grozna nevihta. Mladi par opisuje, da je v trenutku močno zaropotalo. "Pred najinimi očmi nam je dobesedno odtrgalo del strehe nad glavo. Veter nama je uničil streho in posledično sva ostala brez doma tik pred prihodom novega člana. Že prvi dan je voda začela prihajati skozi strop, v naslednjih dneh pa je kljub neumorni pomoči gasilcev in sosedov kapljalo praktično od povsod in hišo namočilo do kleti." 

Obnova že tako stare hiše je neizogibna. Ker mlademu paru zmanjkuje finančnih sredstev (Gorazd ravno zaključuje magistrski študij, Kaji pa se je tri dni pred nesrečo iztekla pogodba dela učiteljice), prosita za pomoč. "Iščeva stanovanje v Kamniku, hvaležna bova vsake informacije. Tudi vsak prispevek nama pride še kako prav. Ni nama lahko prositi za tovrstno pomoč, ampak trenutno ne vidiva druge rešitve. Hvala vam," sta dodala. Finančna sredstva jima lahko nakažete na bančni račun, ki je naveden spodaj. 

Številka TRR: SI56 0231 0155 4963 263
Naziv in naslov: Kaja Grčar Kurent; Jeranovo 9, 1241 Kamnik
ali
SI56 0431 0024 3648 751 (Gorazd Grčar Kurent, Jeranovo 9, 1241 Kamnik)
Koda namena: CHAR
Namen: DONACIJA OB NARAVNI NESREČI
Referenca: SI 99

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol