Uredništvo | 12. 12. 2023, 07:00

Slovenija je polna prekrasnih panoramskih razgledov, poznate tega? (Turisti k nam pridejo tudi zaradi njega)

Pot med krošnjami

Ni vam treba biti vrhunski alpinist, da se povzpnete sem gor in uživate v okoliških lepotah.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je edinstvena znamenitost pri nas. Ta se spreminja z letnimi časi, a prav gotovo nikoli ne razočara. Dostopna je ljubiteljem narave vseh starosti, od obiskovalcev pa ne zahteva posebne fizične pripravljenosti in kondicije.

Pogled za 360 stopinj 

Nad mogočnimi gozdovi Pohorja se dviga osupljiv razgledni stolp s slikovito sprehajalno potjo, ki so jo poimenovali "Pot med krošnjami dreves". Mogočni stolp s položno spiralno klančino proti vrhu ponuja dostopno pot do 360-stopinjskih razgledov na okoliške gore in neskončno vrsto dreves vse naokrog.

Naša pljuča se temeljito prečistijo, glava prezrači in misli odprejo.

Naša pljuča se temeljito prečistijo, glava prezrači in misli odprejo.

Uredništvo

Ni treba poudarjati, da gre za nepozabno doživetje. Poleg čudovitih razgledov pot navdušuje tudi z adrenalinskimi točkami in kar 62 metrov dolgim suhim toboganom, ki pričara pristno otroško veselje in razigranost.

Popoln božično-novoletni izlet

Za še bolj čudovito doživetje predprazničnega časa so za obiskovalce osrčja pohorskih gozdov kar tri zaporedne decembrske sobote - 16., 23. in 30. 12., v popoldanskem času od 15.30 do 17.00 (zadnji vstop na pot je ob 16.30), namenili t. i. Toplim sprehodom. Za kaj gre?

Med sprehodom po panoramski poti bodo obiskovalce spremljali zvoki lajne, razveselila jih bosta tudi praznična okrasitev in sladek vonj prazničnih dobrot. Na ogled bodo jaslice, ki so del zgodbe božično okrašenega naselja Vojnik. Te bodo prvič letos postavljene tudi med krošnjami in v nadaljevanju večera vabile na ogled Božičnega Vojnika nedaleč stran. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pot med krošnjami Pohorje (@potmedkrosnjamipohorje)

Najmlajše bo zabavala simpatična maskota Veveriček Emil, medtem ko bodo v baru Pri Veverci v času Toplih sprehodov obiskovalce brezplačno pogostili s toplim napitkom in rogljičkom po promocijski ceni.

Nepozabna igra barv ob sončnem zahodu

Na omenjene Tople sprehode se splača odpraviti že zaradi sončnih zahodov, ki se bodo razlili po nebu ravno v času, ko boste visoko nad tlemi in nekje nad zasneženimi drevesnimi krošnjami. Je sploh lahko še kaj lepšega?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pot med krošnjami Pohorje (@potmedkrosnjamipohorje)

Pa še to: ob nakupu vstopnice bodo obiskovalci dobili lesen okrasek s posebno vrednostjo - ta namreč simbolizira najmočnejšo željo. Z obeskom bodo lahko pozneje okrasili Drevo najlepših želja na vrhu razglednega stolpa.

Od božiča naprej bo na stolpu donel tudi zvonček želja, ki bo poskrbel, da se prav vsaka želja tudi uresniči.

Dobrodošli, romantiki!

Tisti, ki bodo prišli v dvoje, se bodo lahko poljubili pod belo omelo in si po stari vraži zagotovili večno ljubezen, srečo in zvestobo. Svoj poljub na foto točki z zasneženimi krošnjami v ozadju bodo pari lahko tudi delili na družbenih omrežjih z oznako @potmedkrosnjamipohorje in ključnikom #poljubmedkrosnjami. 

Pot med krošnjami

Za konec pa še to -  na voljo je tudi Darilni bon Pot med krošnjami Pohorje. Tega lahko v prazničnem času podarite dragi osebi ali pa tudi sami sebi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol