28. 12. 2022, 14:06 | Vir: STA

Ognjeni zublji zajeli poslovni objekt v Domžalah

CZR Domžale

Požar se je zelo hitro razširil in je bil do prihoda gasilcev že popolnoma razvit.

Požar, ki je v torek zgodaj popoldne izbruhnil v poslovnem objektu podjetja Koželj v Dobu pri Domžalah, je povzročil ogromno škodo.

Kljub hitremu posredovanju je ogenj popolnoma uničil proizvodne prostore, skladišče in ostrešje, kot tudi opremo, material in skladiščene izdelke.

Požar je v podjetju, ki se ukvarja s predelavo zdravilnih zelišč in izdelavo kozmetičnih izdelkov, izbruhnil v torek okoli 14.40. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je gorelo na površini okoli 180 kvadratnih metrov, ogenj pa se je razširil tudi na ostrešje objekta.

Najprej ga je poskusil pogasiti lastnik sam z ročnim gasilnim aparatom, je na svojih spletnih straneh objavila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS). Požar se je zelo hitro razširil in je bil do prihoda gasilcev že popolnoma razvit. Gasilci so ogenj pogasili in preprečili, da bi se razširil na bližnjo stanovanjsko hišo. Iz prostora so iznesli inventar in proizvodni material ter zasilno prekrili poškodovano ostrešje s folijo.

Vzrok požara

V požaru, ki naj bi po prvih informacijah izbruhnil zaradi pregrevanja vnetljive snovi, je po navedbah OZS nastala ogromna gmotna škoda. Objekt je močno poškodovan, uničena je oprema v proizvodnji kozmetičnih izdelkov kot tudi aparati, material ter skladiščeni končni izdelki.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol