1. 2. 2024, 12:44 | Vir: STA

Pomoč družini v stiski: požar ji je močno poškodoval hišo, zbirajo se finančna sredstva

Facebook/Pgd Hotemaže

Pri zbiranju sredstev so moči združili gasilci, vaška skupnost, Rdeči križ Slovenije in Malteška pomoč Slovenija.

Po požaru v Hotemažah je v teh dneh stekla humanitarna akcija za pomoč družini, ki ji je požar 28. januarja poškodoval stanovanjsko hišo. 

Požar je na ostrešju stanovanjske hiše v Hotemažah v občini Šenčur izbruhnil v nedeljo nekaj pred 4. uro zjutraj. Kranjski poklicni gasilci in prostovoljni gasilci iz društev Hotemaže, Visoko-Milje, Šenčur, Srednja vas pri Šenčurju in Olševek so požar omejili ter pogasili, poškodovani del ostrešja pa prekrili s folijo.

Požar je na hiši povzročil veliko gmotno škodo. Prostovoljno gasilsko društvo Hotemaže v sodelovanju z Vaško skupnostjo Hotemaže, Krajevnim odborom Rdečega križa Hotemaže, Območnim združenjem Rdečega križa Kranj ter Malteško pomočjo Slovenije organizira zbiranje finančnih sredstev za pomoč družini Golmajer.

Kdor bi želel pomagati, lahko, kot so zapisali na Facebook strani Prostovoljnega gasilskega društva Hotemaže, sredstva nakaže na namenski transakcijski račun številka 07000-0000100776 s sklicem 1-2024 in pripisom "HA POŽAR HOTEMAŽE 24", ki je odprt pri Rdečem križu, ali pa na namenski transakcijski račun, odprt pri Malteški pomoči Slovenija, številka 2900 0005 2033 276, BIC: BACXSI22 z namenom HOTEMAŽE. Denar pa je drevi mogoče prinesti tudi v hotemaško gasilsko društvo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol