6. 2. 2024, 07:35 | Vir: STA

Pozor! Avtoceste zaradi dveh prometnih nesreč v zamašku

Bobo

Zastoji na cestah ovirajo promet.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti med priključkoma Grosuplje vzhod-Grosuplje zahod proti Ljubljani oviran promet zaradi nesreče. Prav tako je do prometne nesreče prišlo na gorenjski avtocesti med Šmartnim in Brodom proti Ljubljani, kjer je zaprt prehitevalni pas.

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah. Zastoji so predvsem na vpadnicah v Ljubljano na štajerski avtocesti od Lukovice in na dolenjski avtocesti pred priključkom Grosuplje vzhod proti Šmarju-Sap.

Na štajerski avtocesti na uvozu Šentjakob proti Celju okvara vozila ovira promet. Na gorenjski avtocesti v predoru Karavanke bodo potekala dela v torek, sredo in četrtek, vsak dan od 8. do 16. ure. Promet bo potekal izmenično enosmerno s čakanjem pred predorom.

V Ljubljani bo zaradi obnove vročevoda do predvidoma 24. maja 2024 za ves promet zaprta Pokopališka ulica, na odseku severno od križišča s Kavčičevo ulico. V četrtek, 8. februarja, je praznik v Sloveniji in omejitev tovornih vozil nad 7,5 tone med 8. in 22. uro, dan pred in po prazniku (v sredo in petek) je pričakovati povečano število tovornih vozil.

V petek, 9. februarja, bo na relaciji Postojna-Cerklje ob Krki povečan promet vojaških vozil, ob spremstvu vojaške policije. Konec tega tedna in vse do sredine naslednjega, so načrtovane zapore cest zaradi pustnih dogodkov po različnih krajih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol