28. 5. 2022, 14:58

Pozor! Če se odpravljate na pot, lahko obtičite v koloni

Bobo

Policisti opozarjajo, da so pripravljeni na različne prometne scenarije. Že veste, kakšne ukrepe imajo v načrtu?

V soboto in nedeljo vas lahko kljub slabemu vremenu na cestah presenetijo zastoji. Ti lahko nastanejo predvsem na tranzitnih cestah proti Avstriji, opozarjajo policisti. Možnost močno povečanega prometa in nastanka zastojev je po ocenah policistov največja predvsem na koncu gorenjske avtoceste na Hrušici.

Na Karavankah že nastaja kolona

Promet je že močno zgoščen pred preforom Karavanke, kjer je kolona po podatkih promet.si dolga že en kilometer. Policisti še večjo zgostitev prometa pričakujejo v nedeljo, ko lahko nastanejo tudi daljši zastoji. Opozarjajo, da se bodo v nedeljo v promet vključila tudi tovorna vozila, katerih tranzit skozi Karavanke v nekaj-kilometrskih kolonah običajno poteka od nedelje z vključno ponedeljkom.

Bobo

Policisti so na različne situacje pripravljeni

Iz kranjske policijske uprave opozarjajo, da bo na gorenjskem kraku avtoceste in na vzporednih cestah za varnost skrbelo več policistov. Glede na možne situacije, pa so predvideli tudi nekaj različnih scenarijev:

1. Zadržanje tranzita na avtocesti v čim večjem obsegu (mišljeno predvsem Jesenice).
2. Uskladitev semaforskih intervalov na posameznih relacijah ob zastojih na vzporednih cestah. 
3. Preusmeritev tranzitnega prometa preko portalov na avtocesti na manj obremenjene glavne ceste proti Avstriji (predvsem Ljubelj), dokler bo to vzdržno.
4. Že na ljubljanskem obroču preusmeritev tranzitnega prometa za smer Avstrija.
5. Skupno delo z mestnimi redarstvi, Darsom in vzdrževalci cest.

Aleksandra Saša Prelesnik

Policisti opozarjajo voznike, naj sproti spremljajo prometne informacije in pot prilagajajo stanju na cestah, saj bodo potovalni časi daljši.

Opozarjajo še, da je morajo vozniki ob zastoju ali prometni nesreči ustvariti reševalni pas, pa tudi, da je hoja po avtocesti prepovedana.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ