R. K. | 18. 12. 2022, 17:22

Pozor! Cene bencina se bodo v torek ponovno spremenile

Bor Slana/Bobo

Znano je, kakšne naj bi bile naslednji teden cene pogonskih goriv na bencinskih servisih izven avtocest.

V torek se ponovno obetajo spremembe cen pogonskih goriv izven avtocestnih bencinskih postaj. Pričakovati je, da se bodo cene bencina in dizelskega goriva še nekoliko znižale. Oceno so na podlagi podatkov o oblikovanju cen na mednarodnih trgih in na podlagi krepitve evra pripravili pri Financah.

V Sloveniji so se maloprodajne cene pogonskih goriv znižale že pred 14 dnevi. Bencin se je takrat pocenil za približno 10 centov, za liter je bilo tako zadnje dva tedna treba odšteti1,366 evra. To je primerljivo s cenami, ki smo jih poznali pred vojno v Ukrajini. Sedaj pa naj bi se 95-oktanski bencin še dodatno pocenil in naj bi od torka stal 1,28 evra, navajajo pri 24ur.com.

Bobo

Cenejši bo tudi dizel

Podobno velja za dizel, ki se je pred 14 dnevi ravno tako pocenil. Za liter dizelskega goriva je bilo tako v obdobju zadnjih dveh tednov treba odšteti 1,556 evra. V torek naj bi se tudi cena dizla še dodatno znižala, predvidoma na 1,48 evra.

Cene pogonskih goriv na bencinskih postajah izven avtocest se na novo izračunavajo vsakih 14 dni na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro, so spomnili na 24ur.com. Cene pogonskih goriv na servisih ob avtocestah in hitrih cestah se medtem oblikujejo prosto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord