11. 3. 2024, 14:35 | Vir: STA

Pozor, letalska družba bo odpovedala 1000 poletov! (Tudi na Brniku)

Profimedia

Lufthansa bo zaradi nove stavke ta teden odpovedala 1000 poletov.

Nemška Lufthansa bo zaradi nove stavke kabinskega osebja po napovedih odpovedala 1000 letov, tudi torkova poleta z Brnika v Frankfurt in sredinega v München. Stavka bo vplivala na načrte približno 120.000 potnikov, so ocenili v letalskem prevozniku. Kot so zapisali v Lufthansi, bodo okoli 600 poletov odpovedali v Frankfurtu, okoli 400 pa v Münchnu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sindikat Ufo je k stavki pozval okoli 19.000 članov kabinskega osebja Lufthanse in njene hčerinske družbe CityLine. Zaposleni bodo stavko začeli v torek okoli 4. ure, končala pa se bo v sredo okoli 23. ure. Ufo zahteva 15-odstotno zvišanje plač v obdobju 18 mesecev ter inflacijski dodatek v višini 3000 evrov in višje bonuse.

Bobo

Lufthansa je v luči stavk prejšnji teden objavila poslovne rezultate za lansko leto. Vknjižila je 1,67 milijarde evrov čistega dobička, kar je tretji najvišji čisti dobiček v zgodovini skupine, je poročala dpa.

Ob stavki v letalskem prometu Nemčiji v torek grozi tudi stavka na železnicah, h kateri je sindikat GDL pozval v nedeljo. V tovornem prometu naj bi se 24-urna stavka začela danes ob 18. uri, v potniškem prometu pa v torek ob 2. uri. Upravljavec Deutsche Bahn jo želi preprečiti s sodno prepovedjo. Kot so poudarili v vlogi, ki so jo danes posredovali na frankfurtsko delovno sodišče, je sindikat stavko napovedal le 22 ur pred začetkom, breme pa da bodo nosili predvsem potniki.