J. Z. | 9. 11. 2022, 19:08

Preberite, za katero visoko funkcijo naj bi se Pirc Musarjeva ponujala Bratuškovi (a je ni dobila)

Bobo/foromontaža

Kandidatka za predsednico države je v preteklosti zasedala že številne funkcije. A ene, ki naj bi si jo zelo želela, ni uspela osvojiti. 

Odvetnica in nekdanja informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar ima pestro karierno pot. Pred leti pa je nekdanja premierka Alenka Bratušek razkrila, da naj bi bi Pirc Musarjevo zanimalo vodenje Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, a ji pri tem ni ustregla, poroča Reporter. 

Bratuškova je v knjigi "V svojih čevljih" zapisala, da se je ob sestavljanju ministrske ekipe glede položaja notranjega ministra najprej pogovarjala z Natašo Pirc Musar in ji ponudila to mesto. Poznali naj bi se še iz časov, ko je bila sama na položaju direktorice Direktorata za proračun, Musarjeva pa informacijska pooblaščenka in sta pogosto sodelovali.

Twitter/Nataša Pirc Musar



Toda Pirc Musarjeva naj bi ji odgovorila, da jo bolj kot ministrstvo za notranje zadeve zanima vodenje Sove - Slovenske obveščevalno varnostne agencije. Na koncu je notranji minister v vladi od Bratuškove postal Gregor Virant, direktor Sove pa Stane Štemberger, ki je izhajal iz te agencije.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol