20. 6. 2023, 09:35 | Vir: STA

Pred nami so vroči dnevi: kako visoko se bo ta teden povzpelo živo srebro?

Profimedia

V času povišanih temperatur se je bolje držati v senci, uživati lahko hrano in se izogibati napornemu delu.

Torek bo pretežno jasen. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 33 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Sreda in četrtek bosta vroča

V sredo bo sončno in še nekoliko bolj vroče. Pozno popoldne in zvečer bodo v severni in severovzhodni Sloveniji možne posamezne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 31 do 36 stopinj Celzija.

Profimedia

V četrtek bo sončno in zelo vroče. V petek bo oblačnost počasi naraščala, plohe in nevihte bodo do večera zajele večji del Slovenije. Osvežilo se bo.

Vremenska slika

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka, vremenske fronte so daleč od naših krajev. Z vetrovi zahodnih smeri k nam doteka topel in suh zrak.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo prevladovalo sončno vreme. Popoldne ali zvečer bodo v Alpah krajevne nevihte.

Profimedia

Biovreme

V torek in v sredo bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje ljudi ugoden in spodbuden. V sredo sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V tem času se izogibamo napornemu delu na prostem, priporoča se uživanje lahke hrane, zadrževanje v senci, gozdovih ali v višjih območjih.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol