Uredništvo | 8. 8. 2023, 09:46

Predlog vlade: bo 14. avgusta dela prost dan?

Bobo

V ponedeljek, 14. avgusta, bo "dan solidarnosti", verjetno pa tudi dela prost dan, je napovedal predsednik vlade Robert Golob. Vlada bi lahko o tem najverjetneje odločila že na današnji seji.

Nedavna katastrofa, ki je prizadela celotno Slovenijo, je terjala veliko škode. Predsednik vlade Robert Golob je zagotovil nadaljnjo pomoč vsem prizadetim občinam, zaenkrat pa ocenjena škoda znaša več milijard evrov. Na seji vlade so že obravnavali prvi paket pomoči, v soboto je bilo namreč nakazanih prvih 10 milijonov evrov na Rdeči križ in Karitas, Golob pa obljublja še več pomoči.

Robert Golob je obljubil dodatno pomoč.

Robert Golob je obljubil dodatno pomoč.

Borut Živulovič/Bobo

Omenjal je tudi nadomestne gradnje za tiste, ki so izgubili domovanja. "Razmišljamo, da bi za tiste, ki so izgubili streho nad glavo, organizirali gradnjo novih hiš, občina bi zagotovila zemljišča, jih komunalno opremila, potem pa bi država postavila objekte tam, kjer so ljudje izgubili streho nad glavo," je povedal za 24 ur Zvečer. 

Poleg tega je dejal tudi, da bo v ponedeljek, 14. avgusta, dan solidarnosti, verjetno pa tudi dela prost dan. Želijo si namreč, da se na ta dan ljudje posvetimo čiščenju, ne samo svojega doma, ampak da pomagamo tudi znancem in sosedom. "Želimo si, da Slovenija zaključi praznike v duhu solidarnosti," je še dodal Golob. 

Ker je 15. avgust praznik in zato dela prost dan, so si številni 14. avgusta že vzeli dopust, da bi izkoristili podaljšan vikend za uživanje. Verjetno pa se bodo glede na trenutne razmere načrti vseh zdaj spremenili. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol