16. 11. 2023, 10:29 | Vir: STA

Predor Kastelec: zaradi predrzne vožnje italijanskega državljana trčilo več vozil

Fotografija je simbolična.

STA

Povzročitelj prometne nesreče je želel kraj peš zapustiti, vendar so ga policisti prijeli.

V predoru Kastelec je v sredo nekaj po 8. uri trčilo več vozil. Policisti so po ogledu kraja ugotovili, da je 50-letni državljan Italije od Kozine proti Kopru skozi predor vozil predrzno in brezobzirno in pri tem ogrožal ostale udeležence v prometu, so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Državljan Italije je peljal po sredini prometnih pasov in se vrival med vozila. Pri tem je najprej oplazil prednji levi del vozila 55-letne voznice, nato pa tik pred nišo s prednjim delom vozila trčil še v zadnja dela osebnih vozil 42-letnega in 27-letnega voznika, ki sta vozila vsak po svojem prometnem pasu.

Po trčenju je vozilo Italijana odneslo desno v nišo, kjer je najprej oplazil steno niše, nato pa trčil v varnostni meh. Vozilo 27-letnika je po trčenju obrnilo, da je vzvratno zapeljalo v nišo v trenutku, ko je vozilo povzročitelja odbilo od varnostnega meha. Zadnji del povzročiteljevega vozila je pri tem dvignilo in je nasedel na zadnji del vozila 27-letnega voznika.

Povzročitelj prometne nesreče je želel kraj peš zapustiti, vendar so ga policisti prijeli. Zoper njega bodo vložili kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje, so še sporočili s PU Koper.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol