J. Z. | 22. 9. 2022, 14:49

Dijake na vlaku med Celjem in Zidanim Mostom napadli z orožjem in okradli (imamo pojasnila policije)

Bobo

Nič hudega sluteči srednješolci so se na poti v šolo pošteno prestrašili. Na običajni poti so jih napadli neznanci, ki so jim grozili in vzeli več osebnih predmetov. 

Pot iz šole in v šolo, ki ponavadi poteka brez večjih pretresov, je bila pred nekaj dnevi zelo stresna za skupino srednješolcev, ki so jim na vlaku grozili z orožjem, nato pa jih še oropali. Na celjski policijski upravi so za Metropolitan pojasnili, da so bili o zadevi obveščeni. Trenutno intenzivno zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja ropa, zato več podatkov ne morejo dati. So pa zapisali, da gre za edini takšen dogodek na vlaku, ki so ga zabeležili na območju celjske policijske uprave. 

Ob začetku šolskega leta, pa tudi drugače, na vlakih opravljajo poostrene nadzore, a so doslej obravnavali le posamične kršitve javnega reda in miru. 

Bobo

Sredi belega dne so trije moški v črnem, kot so jih opisali očividci, napadli dijake, ki so se vračali domov, jih "ustrahovali, celo grozili z orožjem in jih na koncu oropali", poročajo Slovenske novice. Drugi potniki na vlaku naj bi bili nemočni in so dogajanje le prestrašeno opazovali. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ