18. 5. 2023, 20:48 | Vir: STA

Premislite, katero pot boste ubrali, če se kam odpravljate ob koncu tedna: na naših cestah je te dni gneča

Valter Leban/Bobo

Zaradi praznikov pri sosedih je povečan promet na naših cestah.

Tekom celega dneva so zaradi praznika v nekaterih državah nastajali zastoji proti mestnim središčem in na mestnih obvoznicah. Praznik je namreč za mnoge predstavljal dela prost dan, zato so ga izkoristili za potovanja.

Tekom dneva smo bili največji gneči priča na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Ljubljana jug in razcepom Kozarje v smeri Kozarij. Gost promet je bilo zaslediti tudi na posameznih odsekih primorske avtoceste, saj se je veliko ljudi odpravilo na krajši oddih proti obalni regiji. Krajši zastoj je nastal na gorenjski avtocesti pri priključku Brezje proti Ljubljani. Razmere se trenutno umirjajo.

Gneča bo tudi ob koncu tedna

Na prometno-informacijskem centru pričakujejo, bo tudi tekom vikenda povečan promet proti Obali in mejnim prehodom. Svetujejo, da vozniki pred vožnjo preverijo stanje na cestah in se na pot odpravijo prej kot običajno, saj se jim bo potovanje podaljšalo. V primeru nesreč in daljših zastojev dobro ubrati alternativne poti oziroma obvoze do cilja.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Ob koncu tedna se moramo na pot prav tako odpraviti prej, saj se nam bo potovalni čas zaradi gneč na cesti zopet podaljšal. Promet bo povečan proti Obali in mejnim prehodom, zastoji pa se bodo pojavili tudi pred predorom Karavanke in mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji, predvidevajo na prometno-informacijskem centru.