27. 5. 2022, 19:39

VIDEO: Poglejte, kaj je pokvarilo vzdušje na priljubljenem petkovem festivalu hrane

Bobo/fotomontaža

Veselo razpoloženje je na ljubljanski Odprti Kuhni v popoldanskih urah pokvaril neljub dogodek. Kaj se je dogajalo?

Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, kjer se ob petkih predstavlja kar 45 obedovalnic oziroma stojnic s hrano, so bili obiskovalci priča požaru.

Vzudšje je bilo čudovito, nato pa ...

Tako kot vedno je bil trg v središču Ljubljane nabito poln z obiskovalci, saj gre za enega najbolj obiskanih poletnih festivalov pri nas. Ob velikem številu Ljubljančanov je bilo prisotnih tudi veliko turistov, ki so v teh dneh preplavili slovensko prestolnico. 

A tokratni družabni dogodek se jim bo v spomin vtisnil še malo drugače. Med pripravo hrane se je namreč vnela ena od stojnic

Po navedbah našega vira D.J. je nekaj pred 18. uro zagorelo pri enem od ponudnikov na hitro pripravljene hrane. Šlo naj bi za znanega ponudnika zrezkov in mesnih dobrot, ki ima v Ljubljani tudi zelo znano restavracijo.

Na srečo se požar ni razširil. A vonj po dimu se je v zraku čutil še nekaj časa.

Petkov dogodek je vedno izjemno dobro obiskan.

Petkov dogodek je vedno izjemno dobro obiskan.

M.P:

Zakaj niso bili obveščeni ljubljanski gasilci? 

Po prejemu informacije o današnjem požaru na stojnici v središču Ljubljane, smo poklicali Gasilsko brigado Ljubljana. Na naše vprašanje, ali so bili obveščeni o požaru na uličnem festivalu Odprta kuhna, so nam odgovorili, da niso prejeli nobenega tovrstnega obvestila. Zato predvidevamo, da so požar uspeli pogasiti na kraju dogodka kar organizatorji dogodka sami.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.