R. K. | 11. 11. 2022, 07:00

Pretresena mamica razkrila, kaj se je pred slovensko šolo zgodilo njeni hčerki

Profimedia

Po prihodu s policijske postaje, kjer sta s hčerko podali prijavo, je Slovenka na Facebooku iskreno opisala neprijetno izkušnjo, ki bi se lahko precej slabše končala.

Na Facebooku je zaokrožila objava pretresene mame, ki je opisala neprijetno izkušnjo, ki jo je pred kratkim doživela njena hči. Kot je povedala, sta s 16-letnico na policijo podali prijavo proti dvema neznanima moškima, ki naj bi jo "skušala pod pretvezo na vsak način zvabiti v avto".

"Če samo pomislim, kaj bi lahko iz tega bilo, mi tečejo solze," je svojo objavo začela uporabnica Facebooka. V nadaljevanju je opisala, kako sta pred lesno šolo v Limbušu "tipa v belem avtu" njeno hčerko skušala na vsak način zvabiti v avto. To naj bi počela z "zelo ukazovalnim tonom", vabilo pa naj bi večkrat ponovila. 

Po njenih besedah sta od nje zahtevala, da gre z njima in jima pokaže pot. "In to v času, ko ima že vsak mobilni telefon navigacijo." Da se je vse dobro končalo, je šokirana mama pripisala temu, da so doma z obema hčerkama "te teme predelovali" in je najstnica, ki se je pred kratkim znašla v takšni situaciji, vedela, kako se odzvati. "Kot da bi slutila, da bosta to znanje morda kdaj potrebovali." 

Policist jima je razložil, kaj se lahko zgodi

V nadaljevanju je opisala, da jima je prijazni policist, ki je naredil prijavo, "lepo razložil, kaj se ponavadi zgodi s temi puncami". Kot je dejala, jima je policist povedal, da je "tudi pri nas veliko pedofilije in prodaje belega blaga." Zapisala je, da sta na policiji izvedeli, da punce prisilijo, "da za njih kradejo, prodajajo drogo, prodajajo spolne storitve in tako dalje". Avtorica objave je dejala, da je bila ob tem odprtih ust.

Na koncu je je zapisala, da bo namen njene objave dosežen, če bo z njim spodbudila koga, da bo svojim otrokom doma razložil, kaj se dogaja. "Povežimo se, da čim bolj preprečimo takšne neljube situacije," je med drugim še zapisala pretresena mamica. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec