20. 5. 2022, 14:41

VIDEO: Poglejte, kako so se po dolgih dveh letih na sončen petek ZABAVALI naši dijaki

Metropolitan.si

Odpravii smo se na Kongresni trg, kjer smo med drugim preverili tudi, ali se letošnji maturantje na prvi povorki po koncu epidemije počutijo kaj posebni. Vas zanima, kaj so nam odgovorili?

V 17 slovenskih in 18 mestih po Evropi je hkrati zaplesalo več kot 15.000 dijakov, ki so proslavili konec guljenja srednješolskih klopi. Po dveh letih odsotnosti se je opoldne na slovenskih ulicah odvila maturatska povorka, v Ljubljani na Kongresnem trgu se jih je zbralo med 2000 in 3000, kamor so se odpravili tudi mi.

Kakšno je bilo letošnje vzdušje?

Maturanti so se imeli super

Kongresni trg je bil že na pogled poln odlično razpoloženih mladih. Vsi, ki smo jih utegnili vprašati, so nam v en glas zatrdili, da se imajo super.

Metropolitan.si

Posebej so bili veseli, da so po dveh letih, ko je izvedbo tradicionalne povorke onemogočila epidemija, ravno oni tista generacija, ki se je imela čast vrniti v normalnost. Enemu izmed maturantov se je zdelo celo, da so sami zaradi tega nekoliko boljši od ostalih generacij.

Metropolitan.si

Maturanti so v en glas zatdili tudi, da jim ni bilo težko najti soplesalca, številne pa so na dogodku spremljali ponosni starši, ki so svoje dogajanje večinoma fotografirali in snemali z mobilnimi telefoni.

Metropolitan.si

Ljubljanski župan s spodbudnimi besedami

Zbrane je na Paradi ljubljanskih maturantov nagovoril župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Maturante je spodbudil, naj zberejo moči za pisanje mature, saj jih po njej čakajo dolge počitnice. Dijaški skupnosti Ljubljana pa je čestital za organizacijo četvorke.

Bobo

"Vsekakor je to velik dogodek za maturante in dijake zaključnih letnikov, kajti prireditev vedno poteka na zadnji šolski dan slovenskih maturantov in se je zelo veselijo," je ob dogodku dejal tudi koordinator ulične četvorke Rudi Kocbek.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord