J. Z. | 19. 10. 2022, 16:10

Zaskrbljeni starši: mlajši moški se pri tej slovenski osnovni šoli razkazuje otrokom

OŠ Preserje/Bobo/fotomontaža

Šola je starše obvestila o incidentu, zaradi katerega so morali posredovati celo policisti. Ti pozivajo k previdnosti in preventivnemu ravnanju. 

Šolska svetovalna služba OŠ Preserje pri Radomljah je obvestila starše učencev o domnevnem spolnem nadlegovanju mladega moškega v bližnji okolici osnovne šole. Dogodek so za portal Domžalec potrdili na Policijski upravi Ljubljana, saj jih je o nenavadnem obnašanju moškega obvestila občanka. 

Mlajši moški naj bi pod mostom čez Kamniško Bistrico masturbiral in se oziral okrog. Policisti so po prejetem obvestilu preiskali okolico, a moškega niso opazili. Po incidentu so še večkrat opravili kontrole v okolici šole, vendar moškega še niso prepoznali. 

Policisti pozivajo občane, da takšne dogodke prijavijo 

"Do sedaj ni bilo zaznano ali potrjeno, da bi šlo za sume kaznivih ravnanj ali ravnanj povezanih z otroci. Bomo pa s kontrolami in zbiranjem obvestil nadaljevali," so pojasnili na ljubljanski policijski upravi. 

Policisti občankam in občanom svetujejo, da o vseh primerih pojava sumljivih oseb ali njihovem sumljivem obnašanju občani takoj obvestijo policijo na št. 113, najbližjo enoto policije ali podajo anonimno obvestilo na št. 080 1200.

"Otrokom je potrebno pojasniti, kaj naj naredijo, kam naj se zatečejo v nevarni situaciji, kajti vsak stik, komunikacija z neznano osebo še ne pomeni nevarnosti. Otroke je treba učiti, da lahko neznani osebi odgovori na vprašanje, vendar se v pogovor ne zapleta in da ostane na varni razdalji. Z neznanci naj ne odhajajo, četudi bi bile njihove ponudbe mamljive," poudarjajo policisti. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord