14. 6. 2023, 13:45 | Vir: STA

Furs ugotovil kršitve: kaj so odkrili v ljubljanskem hotelu s petimi zvezdicami?

Profimedia/Uredništvo/fotomontaža

Vodstvo hotela je poudarilo, da obisk državnih organov nima nikakršne zveze s samim hotelom, temveč da gre za kršitve njihovega zunanjega izvajalca.

V poostrenem nadzoru, ki so ga policisti in Finančna uprava RS (Furs) v torek opravili v hotelu InterContinental v središču Ljubljane, so ugotovili kršitve pravic delavcev pri zunanjem izvajalcu. Ta namreč sobaric ni prijavil v obvezna socialna zavarovanja in z njimi ni sklenil nobenih pogodb, so pojasnili na Fursu.

V prestolnici so opravili več nadzorov

Policijska uprava Ljubljana je v torek skupaj s Fursom opravila reden poostren nadzor kršitev pravic delavcev pri različnih pravnih subjektih v celotnem središču prestolnice. Obiskali so tudi ljubljanski hotel InterContinental, kjer so pregledali izpolnjevanje delovne zakonodaje njihovega zunanjega izvajalca.

Uredništvo

Pri tem so pri izvajalcu, ki ima sklenjeno pogodbo o poslovnem sodelovanju s hotelom za delo čiščenja sob in skupnih prostorov, ugotovili, da sedem delavk - sobaric - ni prijavil v obvezna socialna zavarovanja in z njimi tudi ni sklenil nobenih pogodb za delo, ki so ga opravljale v času nadzora, so sporočili s Fursa.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Odziv vodstva hotela

V vodstvu hotela pa so v torek poudarili, da "obisk organov ni bil v nikakršni zvezi oz. dejanjem, povezanim s Hotelom InterContinental Ljubljana". Kot so navedli, so v preiskavi sodelovali v okviru svojih zmožnosti, kar bodo "z dolžno skrbnostjo nadaljevali tudi v prihodnje, v kolikor bo to potrebno".

Žiga Živulovič jr./Bobo

Policija podrobnih informacij o nadzorih še ni posredovala, več naj bi pojasnili v kratkem. Pričakovati je tudi podatek o skupnem številu ugotovljenih kršitev.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord