8. 1. 2024, 17:45 | Vir: STA

Pričakal nas bo mraz: bo s seboj prinesel tudi sneg?

Profimedia

Večji del Srednje in Vzhodne Evrope je zajel mraz.

Zvečer in ponoči bo oblačno. Na zahodu se bo delno razjasnilo. Ponekod v notranjosti še lahko občasno rahlo naletava sneg. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, na Primorskem malo nad nič stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo na skrajnem zahodu delno jasno, drugod bo še precej oblačno. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja, ki bo v noči na sredo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem od 2 do 6 stopinj Celzija.

V sredo se bo postopno razjasnilo. Na Primorskem bo še pihala burja. V četrtek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom.

Nad osrednjim Sredozemljem, Balkanom in Črnim morjem je ciklonsko območje, nad severnim delom Evrope pa se krepi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje s severovzhodnimi vetrovi priteka hladnejši in razmeroma vlažen zrak.

Zvečer in ponoči bo pri sosedih pretežno oblačno, le ob severnem Jadranu bo ponekod delno jasno. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu zmerna, pod Velebitom močna burja. V torek bo pretežno oblačno, ob obali severnega Jadrana in hribovitem svetu Italije in Avstrije pa precej jasno. Burja se bo še nekoliko okrepila.

Večji del Srednje in Vzhodne Evrope je danes zajel mraz, ki je ohromil promet in povzročil izpade električne energije. Živo srebro je v nekaterih državah zdrsnilo tudi pod minus 20 stopinj Celzija, nizke temperature pa bodo vztrajale do konca tedna, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord