N. V. | 22. 6. 2023, 09:24

Strpno: do konca tedna znova pričakujte povečan promet na slovenskih cestah

Žiga Živulović j.r./Bobo

Začnejo se počitnice in mnogi se bodo odpravili na lepše.

Danes pa vse do konca tedna bo znova zelo povečan promet na slovenskih cestah. Velika gostota prometa čez dan bo že danes, saj je na Hrvaškem praznik dan boja proti fašizmu, ki je dela prost dan, začnejo pa se tudi počitnice v nemški zvezni deželi Severno Porenje – Vestfalija.

Še večjo prometno obremenitev Dars napoveduje za petek, predvsem popoldan. Takrat se bodo številni iz Avstrije odpravili proti Hrvaški, ob tem pa se končuje tudi pouk v slovenskih šolah.

Igor Kupljenik/Bobo

Začetek poletnih šolskih počitnic se bo poznal v zelo veliki gostoti prometa v sobotnem popoldnevu. Dodatno bodo za gnečo na slovenskih cestah poskrbeli tudi poljski turisti, ki prav tako začenjajo počitnice. Prometni tokovi bodo močnejši proti Hrvaški, a ob koncu tedna zastoje lahko pričakujete tudi proti notranjosti Slovenije, napovedujejo na Darsu.

Številna gradbišča po Ljubljani

Gnečo lahko pričakujemo tudi na različnih delih Ljubljane, saj je odprtih kar nekaj gradbišč, tudi na zelo obremenjenih odsekih. V sredo so začeli prenovo priključka Vič na južni ljubljanski obvoznici, zato bodo čez poletje delno zaprti posamezni kraki priključka, poroča N1. Obsežna obnovitvena dela, ki vplivajo na pretočnost prometa, trenutno potekajo na severni ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Dunajsko cesto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol