7. 6. 2022, 14:51

Prijeli so moškega, ki je v Celju streljal pred osnovno šolo

Aleksandra Saša Prelesnik

Policisti so izsledili moškega, ki je v sredo v Celju v zrak izstrelil več nabojev. Spomnimo, da je takrat še neznani kolesar na Kosovelovi ulici, v bližini srednje šole, v zrak izstrelil nekaj nabojev in se nato odpeljal s kraja dogodka.

V začetku tedna so policisti izsledili 23-letnika in mu odvzeli prostost. Gre za tujega državljana, ki ima v Celju prijavljeno prebivališče.

Že prve ugotovitve so kazale, da moški ni streljal s pravim strelnim orožjem. Imitacijo pištole pa so mu policisti zasegli.

Profimedia

Po preiskovalnih dejanjih so moškega policisti izpustili, zbiranje obvestil pa nadaljujejo. Dejanje preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. 

23-letnemu tujcu so zasegli imitacijo orožja. 

Svetovali odvzem dovoljenja za prebivanje

O dogodku bodo obvestili okrožno državno tožilstvu, upravni enoti pa bodo predlagali, naj 23-letniku razveljavi dovoljenje za prebivanje. Kot pojasnjujejo obstajajo resni razlogi za sum, da ne bo spoštoval pravnega reda Slovenije in bo še naprej izvajal kazniva dejanja oziroma prekrške, so zapisali na Policijski upravi Kranj.

Ko bodo zbrali vsa obvestila, bodo s tem seznanili Okrožno državno tožilstvo v Celju. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ