R. K. | 17. 12. 2022, 21:28

Priljubljeni nandu Nani se je v Slovenijo vrnil v slabem stanju: "Do jutra sva se tresla, da bo še živ"

Facebook/Kmetija Cetin

Drama, ki sta jo Nani in njegov lastnik doživela v Nemčiji, kjer sta snemala na eni večjih nemških televizij, nato pa so ptiča tamkajšnje oblasti zasegle, dobiva epilog.

Zgodba nanduja Nanija, ki so ga v med gostovanjem v Nemčiji zasegle tamkajšnje oblasti, se razpleta. Njegov lastnik je v objavi na Facebooku sporočil, da se je priljubljeni ptič vrnil domov. A izkazalo se je, da ob vrnitvi ni bil povsem enek kot pred odhodom, zato je lastnik, ki je bil zanj vso noč v skrbeh, z Nanijem zjutraj obiskal veterinarja.

Poročali smo neljubem pripetljaju, ki sta ga v Nemčiji doživela nandu Nani in njegov lastnik Janez Cetin. Po tem, ko sta na nemški televiziji Pro 7 snemala epizodo priljubljene oddaje Galileo, v kateri sta gostovala, so se bavarske oblasti odločile, da bodo Nanija zasegle. In to kljub temu, da sta po navedbah lastnika imela s seboj vse potrebne dokumente.

"Na otip so ga bila sama rebra"

Mnogi so si oddahnili, ko je Nanijev lastnik na Facebooku sporočil: "Hvalabogu, živ je." A nato ponovno globoko zajeli sapo, ko so z branjem zapisa nadaljevali  "Nande je ponoči okoli 1h prišel domov v svojo brunarico," je zapisal Cetin in nadaljeval, da je bil komatozen in brez interesa. Njegove oči so bil motne. "Do jutra sva se tresla, da bo še živ."

"Zvečer sva zaprepaščena ugotovila, da mu je drastično upadel prsni koš v primerjavi z Nino. Na otip so ga bila sama rebra."

Zaradi tega sta takoj zjutraj obiskala veterinarja Marjana Katelica, kjer je opravil tudi pregled tik pred odhodom v Nemčijo. Zdravnik je po besedah lastnika ugotovil, da je v zgolj treh dneh, ko je bil v rokah nemških pristojnih institucij, izgubil 1,8 kilograma. Po lastnikovem mnenju ptič v teh treh dneh ni jedel popolnoma ničesar. A na srečo je veterinar ugotovil, da je odziven, njegov pogled pa je jasen.

Razkril bo celo zgodbo

"Očitno so ga na dan mojega prihoda zjutraj uspavanega pripeljali iz pasjega zavetišča, kjer sem ga pustil v torek in je včeraj z nama bil še čisto omotičen, ker druge razlage pač ni," je prepričan Cetin. Ob tem je napovedal, da namerava v naslednjih dneh razkriti celo zgodbo, a se mora najprej malo naspati. Nadaljevanje Nanijeve zgodbe bomo zagotovo spremljali tudi pri Metropolitanu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol