A. B. | 23. 1. 2023, 10:36

Kaos na slovenskih avtocestah, s ceste zdrsnilo več vozil: na terenu gasilci (imamo posnetke)

Uredništvo/fotomontaža

Po podatkih prometnoinformacijskega centra po večini Slovenije sneži. Prišlo je do številnih zdrsov vozil, zato voznikom svetujejo, da se ne odpravljajo na pot, če to ni nujno potrebno, oziroma da uporabijo javni prevoz.

"Na Dolenjskem, Notranjskem in Kočevskem že dolgo ni snežilo tako močno kot danes. Ponekod je že zapadlo več kot 20 centimetrov snega, razmere na cestah pa še dodatno poslabšuje močan veter, ki gradi snežne zamete," so zapisali na Facebooku Meteoinfo Slovenija. Vse od jutranjih ur na cesti nastajajo prometne konice in kolapsi, ki močno podaljšujejo čas potovanja. 

Primorska avtocesta je zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi burje. Zaprt je tudi uvoz Kastelec proti Ljubljani. Obvoz Kastelec - Kozina. Zapora je odvisna od vremenskih razmer. Hitra cesta Razdrto - Nova Gorica je zaprta med Selom in razcepom Nanos v obe smeri zaradi burje.

Aktualne zapore cest: 

Primorska avtocesta je še vedno zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani zaradi burje. Zaradi zdrsa več vozil je bila zaprta tudi med Postojno in Uncem proti Ljubljani, tam je še vedno daljši zastoj.

Avtocesta je bila zaprta tudi na razcepu Nanos iz smeri Vrtojba proti Kopru. Zastoji nastajajo zaradi snežnih razmer na primorski avtocesti še med Gabrkom in Brezovico v obe smeri, pred Uncem proti Kopru je dodatno prišlo do zdrsa vozila, zato je tudi tu daljša kolona vozil.

Vipavska hitra cesta med Nanosom in Selom je zaradi burje zaprta v obe smeri za vsa vozila. Na regionalnih cestah Razdrto-Podnanos-Manče-Vipava in Ajdovščina-Selo velja prepoved za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton. Na regionalni cesti Vipava-Ajdovščina je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami. Zaradi zdrsa vozila je zaprta cesta Šentjur-Planina pri Sevnici v Dobju.

Zastoji so zaradi snežnih razmer prav tako na dolenjski avtocesti od Drnovega proti Ljubljani.

Zaradi zimskih razmer iz prometa izločajo tovorna vozila nad 7,5 tone na dolenjski, primorski in štajerski avtocesti, na vipavski hitri cesti med Šempetrom in Vogrskim proti Razdrtemu ter na južni ljubljanski obvoznici med centrom in počivališčem Barje proti Kozarjam.

Na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Mariboru je zaprt prehitevalni pas.

Močan veter in snežni nanosi ovirajo promet na gorenjski avtocesti med Lescami in Lipcami. Cesta čez prelaz Vršič je zaprta. Čez prelaze Korensko sedlo, Ljubelj in Jezerski vrh so obvezne verige, še navajajo na prometnoinformacijskem centru.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.