8. 8. 2023, 07:21 | Vir: STA

Prizadeta območja bosta obiskali tudi Nataša Pirc Musar in Tanja Fajon

Facebook/Rolanda Van Der Sirius

Poglejte, v katerih občinah si bosta političarki ogledali škodo. 

Ob pričakovanem nadaljnjem umirjanju hidroloških razmer se bo na prizadetih območjih nadaljevala sanacija škode po katastrofalni povodnji. Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo obiskala Koroško, ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon pa bo v spremstvu hrvaškega kolega obiskala Prekmurje.

Pirc Musarjeva se bo na Koroškem srečala s prebivalci, predstavniki lokalnih skupnosti, Civilne zaščite in gasilci ter si ogledala posledice hudih poplav, ki so močno prizadele regijo. Obiskala bo občine Slovenj Gradec, Dravograd, Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

Fajonova bo skupaj z ministrom za kohezijo in regionalni razvoj Aleksandrom Jevškom in hrvaškim zunanjim ministrom Gordanom Grlićem Radmanom obiskala Prekmurje. Ministri si bodo z županjo občine Črenšovci Vero Markoja in lendavskim županom Janezom Magyaro ogledali poplavljena območja, kjer je pri zajezitvi in utrditvi nasipov na Muri pomagala Hrvaška.

Umirjanje razmer

Hidrološke razmere se medtem umirjajo. Zmanjšuje se pretok Mure po celotnem toku. Mura še vedno poplavlja, predvsem v srednjem in spodnjem toku. Tudi Drava še poplavlja. Krka in posamezni pritoki Ljubljanice se razlivajo na območju vsakoletnih poplav. Poplavljene površine se bodo danes zmanjševale, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso). V prihodnjih dneh se bo vodnatost rek po državi zmanjševala.

Obeta se tudi lepše vreme. Dan naj bi bil tako večinoma sončen in prijetno topel. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 26 stopinj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord