P.M. | 5. 12. 2022, 18:49

Kaj si je ob prižigu lučk v UKC Ljubljana zaželela Urška Klakočar Zupančič?

Instagram/UKC Ljubljana

Predsednica državnega zbora je v leseno skrinjico ob božičnem drevesu oddala svoje pisemce ...

Da bi bolnikom in zdravstvenemu osebju, ki v UKC Ljubljana skrbi za najbolj bolne, pričarali praznično vzdušje, so na posebni smreki, ki stoji ob vhodu osrednje stavbe, slavnostno prižgali lučke. Prižiga so se udeležili v. d. generalnega direktorja Marko Jug, glavni direktor SiDG Matjaž Juvančič in kot častna gostja predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič.

Skrinjica upanja in želja

Velika božična smreka prihaja iz kočevskih gozdov, ki so jo že drugo leto zapored podarili Slovenski državni gozdovi. Medtem v glavni avli ob tem prazničnem času stoji lesena skrinja, v kateri se zbirajo božične želje zaposlenih, bolnikov in obiskovalcev - v upanju, da jih bodo dobri možje v novem letu čim več uresničili. 

Instagram/Državni zbor

Svojo božično željo je v skrinjo oddala tudi Klakočar Zupančičeva in prav zanimivo bi bilo vedeti, kaj si je ob tem zaželela oziroma kaj je zapisala v pisemce.

Praznično vzdušje tudi v UKC Maribor

Luči so na okrašeni praznični smreki, ki stoji pred urgentnim centrom, prižgali tudi v UKC Maribor. Iz Slovenskih državnih gozdov bodo naknadno dostavili še več manjših smrečic, ki bodo krasile avle klinik in oddelkov.

Ob božičnih drevesih so v Slovenskih državnih gozdovih UKC donirali še 500 kilogramov slovenskih jabolk za bolnike in zaposlene.  

Direktor UKC Maribor Anton Crnjac je ob tem izrazil upanje, da bodo drevo in darila bolnike, ki se bodo v teh dneh zdravili v UKC, spominjali na domače okolje. Darila bodo namenjena tudi zaposlenim, ki bodo opravljali svoje pomembno poslanstvo - požrtvovalno in strokovno zdraviti bolnike, je poudaril.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ