P.M. | 26. 10. 2022, 08:55

Ker ni mogla prečkati ceste, profesorica žaljivo nad tekača zaradi bergel

Ž.Ž/Bobo/Twitter

Tim Marovt je v otroštvu zaradi poškodbe med deskanjem na vodi pristal na invalidskem vozičku. Zaradi njegove vztrajnosti in trdega dela danes lahko teče. Tekel je tudi na Ljubljanskem maratonu, ki je potekal ravno na volilni dan.

Zgodba Tima Marovta je zgodba o premikanju mej. Dvajsetletni Konjičan je namreč pred osmimi leti zaradi hiperekstenzije hrbtenice pristal na invalidskem vozičku. Njegova udeležba na maratonih je dokaz, da človek s trdno voljo lahko doseže velike stvari. Na letošnjem Ljubljanskem maratonu, ki je potekal v nedeljo, 23. 10., se je udeležil teka na deset kilometrov.

In medtem ko so ga njegovi sovrstniki ter družina podpirali na poti proti cilju, se je ob tekaški progi znašla tudi asistentka ljubljanske Ekonomske fakultete, tudi doktorica psihologije in ekonomije. Ker se je na poti na eno od ljubljanskih volišč, kamor je bila namenjena, da bi oddala svoj glas, zaradi maratona znašla v koloni, se je odločila svojo jezo izliti na Twitterju: "Že pol ure čakam v koloni. Ceste so zaprte zaradi enega tekača z berglami, jaz ne morem priti do svojega volišča."

Twitter/Digitalna dostopnost/posnetek zaslona

Potem ko je z objavo in zapisom sprožila veliko ogorčenja na družbenih medijih, je tvit kasneje izbrisala. Vendar pa je sled ostala, saj so ga številni uporabniki, ki niso mogli verjeti zapisanim besedam profesorice in povrhu psihologinje, shranili. Številni so pri objavi označili fakulteto, na kateri je zaposlena, ter zahtevali ukrepanje.

Po nekaterih informacijah na družbenih medijih naj bi do tega že prišlo, ni pa znano nič konkretnega.

Tim je kot otrok sanjal o tem, da bo uspešen alpski smučar, a mu je dogodek med deskanjem na vodi med počitnicami na Havajih povsem spremenil življenje in njegove načrte. Zaradi t. i. surferske mileopatije, ki se zgodi zelo redko, je pristal na invalidskem vozičku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Marovt (@timmarovt)

Študent ekonomske poslovne fakultete v Mariboru se maratonov pogosto udeležuje tudi zunaj naših meja. Mnogi so prepričani, da je pravi ponos in vzor svoji generaciji in tudi vsem Slovencem.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.