11. 11. 2023, 16:19 | Vir: STA

Pozor, zastoji na cestah! (Vemo, po kateri poti boste hitreje na cilju)

Bobo

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je pol ure dolg zastoj na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko pred delovno zaporo proti Kopru.

Zastoji so tudi na ljubljanski južni obvoznici pri počivališču Barje pred delovno zaporo v obe smeri ter na štajerski avtocesti pred priključkom Blagovica proti Mariboru zaradi del, kjer je zamuda dolga približno 45 minut, voznikom pa je priporočeno, da avtocesto zapustijo že pri priključku Lukovica.

Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta zaradi del do ponedeljka, 13. novembra do 6. ure. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Blagovica-Vransko. Na priključku Trojane je zaprt uvoz v obe smeri. Do nedelje do 18. ure bosta zaprta uvoz in izvoz Slovenska Bistrica jug ter vozni pas proti Mariboru.

Na primorski avtocesti bo do nedelje do 17. ure zaprt vozni pas med priključkoma Brezovica in Vrhnika proti Kopru zaradi del. 

Zaprte ceste

Cesta Slovenj Gradec-Mislinjska Dobrava bo zaradi del do nedelje do 17. ure zaprta med odcepom za Stari trg in Podgorjem. Cesta Gaber-Uršna sela - Novo mesto pri Birčni vasi bo zaprta do nedelje do 19. ure zaradi del. Cesta Lesce-Kamna Gorica-Lipnica bo v Radovljici na Cesti na Jezerca zaradi del zaprta v nedeljo od 7. do 20. ure. Cesta na Mangart bo predvidoma do 31. marca 2024 zaprta zaradi zimskega obdobja.

Zaradi poplav in zemeljskih plazov sta zaprti cesti Most na Soči-Tolmin pri Modreju in Rateče-Planica. Na cestah čez prelaze Vršič, Jezerski vrh in Pavličevo sedlo je obvezna zimska oprema. Na cesti Železniki-Most na Soči med Knežo in Podbrdom je zaradi slabih razmer prepovedan promet za tovorna vozila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol