T. R. K. | 22. 5. 2024, 21:01

Zaradi neprilagojene hitrosti 70-letnika zaneslo na drugi pas, takrat pa je nasproti pripeljalo vozilo

Fotografija je simbolična.

Bobo/Žiga Živulović jr.

Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. 

Včeraj, 21. maja ob 14.17, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije na cesti Tolmin – Most na Soči, v kraju imenovanem »Pod Ključem« in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti PP Tolmin so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je 70-letni voznik avtomobila (povzročitelj) peljal po glavni cesti proti Tolminu.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Zaradi neprilagojene hitrosti je njegovo vozilo pri zaviranju v desnem nepreglednem ovinku zaneslo in na koncu obstalo na nasprotnem voznem pasu. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 48-letni voznik drugega avtomobila,  ki je vozil v smeri naselja Most na Soči.

Gasilci in reševalci poškodovanca odpeljali 

Kljub zaviranju in umikanju proti desni varnostni ograji je med omenjenimi vozili prišlo do trčenja, pri čemer je bil 48-letni voznik predvidoma lažje telesno poškodovan. S strani pristojne službe so bili na kraj nezgode napoteni tudi tamkajšnji gasilci in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so poškodovanca odpeljali v ZD Tolmin in mu nudili zdravniško pomoč, nato pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.  

Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa bo 70-letnemu povzročitelju prometne nezgode izdan plačilni nalog.

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave