9. 6. 2023, 16:34 | Vir: STA

Prometna nesreča v bližini Ljubljane, zastojem ni videti konca

Igor Kupljenik/Bobo

Če se odpravljate iz prestolnice ali na pot, boste tudi ta konec tedna v avtomobilu preživeli veliko dlje časa, kot ste upali.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na cesti Trzin-Črnuče močno oviran promet in zaprt en prometni pas zaradi prometne nesreče. Tudi na primorski avtocesti je zaprt vozni pas, in sicer med počivališčem Ravbarkomanda in priključkom Unec proti Ljubljani, je zapisano na njihovi spletni strani.

Zastoji na primorki.

Zastoji na primorki.

promet.si


Kje so še zastoji?

Na gorenjski avtocesti so ti med razcepom Koseze in priključkom Brod proti Karavankam, kjer občasno zaradi varnosti zapirajo predor Šentvid. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg štiri kilometre. Zastoj je še pred delovno zaporo med priključkoma Jesenice vzhod ter Jesenice zahod proti Karavankam. Za Kranjsko Goro je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na primorski avtocesti so zastoji na posameznih odsekih med Postojno in Ljubljano z zamudo eno uro in pri odcepu z ljubljanske južne in zahodne obvoznice od razcepa Kozarje proti Brezovici in naprej proti Vrhniki.

Zastoji so še na ljubljanski južni obvoznici med priključkom Rudnik in razcepom Kozarje proti Kozarjam in Brezovici, ljubljanski zahodni obvoznici med razcepoma Koseze in Kozarje proti Kozarjam in na ljubljanski severni obvoznici od Bežigrada proti Zadobrovi ter od priključka Šiška proti Kosezam.

Zastoji so tudi na cestah skozi Postojno, Logatec-Vrhnika, Ljubljana-Škofljica ter Koper-Šmarje v obe smeri.

Zapore ob vikendu

Cesta Lipnica-Gobovce bo v Podnartu zaprta v soboto med 5. in 19. uro. Cesta Ljubljana, Šentvid-Vodice bo v Tacnu na Cesti vstaje zaprta do nedelje. Obvoz je po gorenjski avtocesti tudi za vozila brez vinjete, vendar samo med priključkoma Brod in Šmartno v obe smeri.

Cesta Trate-Gornja Radgona bo zaprta med Žiberci in Črnci do nedelje do 8. ure.

Regionalna cesta Kubed-Gračišče bo v ponedeljek, 12. junija zaprta med 7. do 19. uro. Obvoz bo potekal preko Galantiči-Sv. Anton- Bertoki-Srmin Rižana in obratno.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord