A. B. | 13. 11. 2022, 20:06

Nataša Pirc Musar še ne proslavlja zmage, Logar se je sprva zavil v molk

Facebook/Anže Logar/Nataša Pirc Musar/fotomontaža

Po prvih delnih neuradnih rezultatih je potihoma zmago začela proslavljati predsedniška kandidatka, čeprav je jasno poudarila, da "ni konec, dokler ni konec".

Napet boj med predsedniškima kandidatoma, Anžetom Logarjem in Natašo Pirc Musar, se je izkazal za odločenega že po prvih nekaj odstotkih preštetih glasov. Kaj sta povedala po prvih delnih neuradnih rezultatih? 

Nataša Pirc Musar proslavila zmago 

Vzdušje v Ruski dači, kjer je svoj štab gostila Nataša Pirc Musar: "Danes je svetovni dan prijaznosti in tudi vzdušje pri nas je takšno. Takšno je bilo skozi celotno kampanjo. Vsi skupaj smo se nagarali, iz srca sem jim hvaležna, da so verjeli vame. Govorili so mi, da si želijo nestrankarske predsednice, neodvisne predsednice, srčne predsednice. Verjamem, da sem to upravičila. Verjamem, da so volivci pokazali, kakšno Slovenijo si želijo," je za POP TV povedala ob 19. uri. Takrat je tudi dodala, da v zmago verjame: "Verjamem v zmago, verjamem, da bodo volivke in volivci prepoznali to, kar sem zastopala v času kampanje." 

Po prvih neuradnih rezultatih je Pirc Musarjeva dejala, da "ni konec, dokler ni konec", in priznala, da si bo oddahnila šele, ko bo preštetih vsaj 50 odstotkov glasov. 

Borut Živulović/BOBO

V štabu so se ji pridružili predvsem člani ožje družine, a tudi medijski estradniki, kot sta Oto Pestner in Biserka Marolt Meden. Napovedan je bil tudi prihod Pavla Gantarja, Milana Kučana in Urške Klakočar Zupančič. Pestner je v štabu tudi zapel. Vsa podpora jo je očitno vodila do zmage. 

Anže Logar poraženec volitev, a rezultate šteje za osebno zmago 

Glavno sporočilo kampanje Anžeta Logarja je bil poziv k dialogu, a kot pravi, se je zanj zaključila naporna, a vsebinsko dobra kampanja, poudaril je, da se je v bitko za predsedniški stolček podal z željo po zmagi. "Rad imam Slovenijo, rad bi ji vrnil to, kar mi je ponudila," je dodal. "To je bila kampanja za in rezultat teh volitev bo pokazal, kako pomembno je za Slovence in Slovenke, državljanke in državljane, govoriti o pozitivnih temah, za prihodnost, za Slovenijo. Sodelujmo za prihodnost ni samo slogan, temveč je tudi način, po katerem tudi sam kot politik razmišljam in sem deloval vsakič do zdaj in bomo nadaljevali tudi naprej," je dodal in povedal, da si prizadeva, da bo ta slogan tudi zmagovit. 

Žiga Živulovič jr./BOBO

Po prvih delnih neuradnih rezultatih Logar še ni stopil pred kamero. Kasneje je kljub temu povedal, da je hvaležen za udeležbo. "Ponosen sem na svojo kampanjo in na vse, ki so mi stali ob strani in so bili z menoj. Razumeti morate, da glede na to, da glasovi še niso uradni, upanje še tli," je pojasnil. "Razočaranja ni, kot sem rekel, počakajmo do konca preštetih glasov," ob tem je dodal, da so se volivci zagotovo odločili pravilno. 

"Tisti, ki bo zmagal, je novi predsednik. Moja želja je, da ga vsi podpremo, ker je tudi v mojem interesu, da verjamemo v najvišje institucije države," je spodbudil k podpori ne glede na to, kdo bo proslavil zmago. 

Tudi javnega vpogleda v njegov štab nismo dobili. Vhod je bil namreč omejen z ograjo, ki je vstop prepovedovala vsem, ki niso obveljali kot člani ožjega kroga povabljenih. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol