A. B. | 10. 12. 2022, 16:25

Prvi ples snežink tudi v Mariboru: občanka nam je zaupala, zakaj do snega goji poseben odnos (VIDEO)

Profimedia

Nekaterim Mariborčanom se je ob pogledu skozi okno na obraz zarisal širok nasmeh. Tudi Mariborčanki, ki je za naš portal zaupala, zakaj ga tako obožuje in na kaj jo spomnijo meseci, ko je v njenem otroštvu zapadlo največ snega. 

"Končno!" je za naš portal svoje prve besede izgovorila Mariborčanka, ki je na lokalni ulici opazovala nežen ples snežink: "Ne verjamem, da bo snežilo dolgo, niti, da bomo lahko gradili snežake, a preprosto moram izkoristiti ta trenutek, ker sem nanj (sneg) čakala že odkar je prvič pobelil Pohorje," nam navdušeno zaupa. 

Včasih snega več, a ga zato danes toliko bolj cenimo

Sama pravi, da je bilo v njenem otroštvu več snega, kot danes, kar kot ljubiteljica zime obravnava kot žalostno podbnebno spremembo. "Snega je vsako leto manj, a ga morda prav zato toliko bolj cenim," nam zaupa. 

Najljubše spomine na sneg je ustvarjala v času otroštva: "Živim v Mariboru, tukaj sem odraščala. In nikoli ne bom pozabila, kako sva z očetom ob nedeljah v dopoldanskem času, medtem ko je mama kuhala kosilo, gradila snežake in se 'metala' po snegu," nam je zaupala o svojih snežnih dogodivščinah. 

"To bodo zame vedno najlepši spomini in mislim, da sem prav zato vzljubila sneg in ga imam raje, kot poletje. Ker me spomni na družino," nam je povedala Mariborčanka, ki se sicer v Maribor vrača le ob vikendih. 

Napoved vremenoslovcev se je izkazala za pravilno 

Sneg so vremenoslovci napovedali že ob koncu preteklega tedna. Vremenoslovcev Rok Nosan je za 24 ur zapisal: "Povsem po nižinah ne kaže na debelejšo snežno odejo, bo pa to sneženje uvod v nekajdnevno obdobje mrzlega vremena s temperaturami, ki se bodo ob jasnih nočeh brez vetra spuščale globoko pod ničlo in tudi čez dan se marsikje ne bodo dvignile nad ledišče." Nekaj snega še lahko pričakujemo, koliko se ga bo zares 'oprijelo' bomo pa še videli. 


Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ