N. V. | 3. 11. 2022, 21:40

Pirc Musarjeva in Logar na soočenju enotna: Jankovićeve besede neprimerne

RTV Slovenija/Nataša Pirc Musar/Twitter/YouTube/posnetek zaslona/fotomontaža

To pa je nepričakovano. Strinjala sta se pri precej pereči temi. Preberite kaj sta povedala o besedah, ki so odmevale zadnje dni. 

Rezultati volitev so pokazali, da največjo podporo med volivci uživata Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Na soočenju kandidatov 2. kroga predsedniških volitev na TV Slovenija je voditeljica Rosvita Pesek skušala izluščiti čim več razlik med kandidatoma, a sta proti pričakovanjem nastopila dokaj enotno. Strinjala sta se tudi pri vprašanju, ki zadnje dni dviguje veliko prahu. 

Proti besedam Jankovića

Ljubljanski župan Zoran Janković je na spominski slovesnosti pri nekdanji domobranski postojanki na Svetem Urhu pred dnevi med drugim ocenil, da je Logar oseba, ki se skuša prikazati, kot da včeraj ni bil član SDS: "To je stranka, ki prinaša trpljenje v to domovino, ki uničuje javno medije in dokazuje pravico s solzivcem in topovi."

Janković pa naj bi te iste besede izjavil že nekaj dni prej, na spominski slovesnosti na Žalah, na kateri je bil tudi Logar. Logar je na soočenju razkril, da naj bi tam do njega prišel nek gospod in mu dejal: "Veste kaj, gospod Logar? Jaz sem bil že partijski šef neke celice v Ljubljani, pa se mi kaj takšnega zdi nesprejemljivo."

Kar si je dovolil ljubljanski župan, po Logarjevem mnenju ne spada na takšne dogodke. Kandidatka za predsedniški stolček je prikimala Logarju, da takšen nagovor ni primeren ob obeležitvi smrti: "Tukaj pa vam lahko pritrdim, tudi sama sem bila presenečena, da se je to zgodilo na komemoraciji."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol