12. 11. 2023, 16:51 | Vir: STA

Vozite previdno, psi na cestišču ovirajo promet!

Žiga Živulovič jr./Bobo

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zaradi del nastali zastoji na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko proti Kopru, zamuda je od pet do deset minut.

Zaradi del so zastoji tudi na štajerski avtocesti pred izvozom Blagovica proti Mariboru in na ljubljanski zahodni obvoznici med Kozarjami in Brdom proti Kosezam. Zastoji so tudi na cesti Lucija-Strunjan-Izola. Psi na cestišču ovirajo promet na cesti Šmarje-Dragonja, priporoča se previdno vožnjo. Danes do 22. ure velja splošna omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem in pol tone.

Štajerska avtocesta bo zaradi del zaprta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru do ponedeljka, 13. novembra, do 6. ure. Promet je preusmerjen na regionalno cesto Blagovica-Trojane-Vransko. Na priključku Trojane je zaprt uvoz v obe smeri. Do 18. ure pa bo zaprt uvoz Slovenska Bistrica jug ter vozni pas proti Mariboru.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Na primorski avtocesti bo zaradi del do 17. ure zaprt vozni pas med priključkoma Brezovica in Vrhnika proti Kopru. Cesta Slovenj Gradec-Mislinjska Dobrava bo do 17. ure zaprta med odcepom za Stari trg in Podgorjem. Cesta Gaber-Uršna sela-Novo mesto pri Birčni vasi bo zaprta do 19. ure. Cesta Lesce-Kamna Gorica-Lipnica bo v Radovljici na Cesti na Jezerca zaprta do 20. ure.

V zimskem času, predvidoma do 31. 3. 2024, je zaprta cesta na Mangart. Popolni zapori zaradi poplav in zemeljskih plazov sta na cestah Most na Soči-Tolmin pri Modreju in Rateče-Planica. Na cestah čez prelaze Vršič, Jezerski vrh in Pavličevo sedlo je obvezna zimska oprema. Na cesti Železniki-Most na Soči med Knežo in Podbrdom je prepovedan promet za tovorna vozila.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol