15. 3. 2024, 16:04 | Vir: STA

Najnovejša pridobitev na Ptuju bo navduševala ljubitelje adrenalina: slavnostno so odprli sodoben ...

Facebook/Mestna občina Ptuj/S. K. L.

Na novih površinah bodo lahko predvsem mladi kakovostno preživljali svoj prosti čas.

Ptujska županja Nuška Gajšek je v Ljudskem vrtu s sodelavci uradno odprla sodoben skate park za rolkanje, BMX kolesarjenje prostega sloga, rolanje in vožnjo s skiroji. Kot so sporočili z Mestne občine Ptuj, gre za enega od projektov v sklopu participativnega proračuna v letu 2023, vrednost investicije pa je znašala dobrih 124.000 evrov.

Na razpisu izbrani ponudnik, podjetje Aliansa ASE, je z gradnjo pričel 16. oktobra lani, pri čemer so razširili obstoječi rolkarski poligon v Ljudskem vrtu ter ga preuredili v sodoben skate park, ki se razprostira na 617 kvadratnih metrih površine.

Prostor za druženje različnih ciljnih skupin

Gradnja skate parka je stala nekaj več kot 115.000 evrov, preostali denar je bil namenjen stroškom geodetskih storitev, strokovnega arheološkega in gradbenega nadzora pri gradnji ter izvedbi panelne ograje ob objektu. Iz proračuna so zagotovili skoraj 71.000 evrov, uspešni so bili na razpisu ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, ki je dodalo 43.220 evrov, medtem ko je 10.000 evrov donirala Perutnina Ptuj.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Kot je ob novi pridobitvi povedala županja Gajšek, so z njo bogatejši za nov prostor za druženje različnih ciljnih skupin, uporabniki pa sodobne in varne površine za urbane športe, ki bodo dostopne vsem. "Veseli me, da smo pridobili dodatno površino za mlade, kjer bodo lahko kakovostno preživljali svoj prosti čas," je še dodala.