1. 1. 2024, 08:00 | Vir: STA

Več kot uspešna dobrodelna akcija: Radio Capris zbral rekordno vsoto denarja

Facebook/Radio Capris

Številne družine bodo zaradi dobrodelne akcije lažje živele. 

Na zadnji dan leta se je zaključila decembrska dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca, ki jo Radio Capris osem let pripravlja v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in partnerji. Za pomoči potrebne iz obalno-kraške regije so zbrali rekordnih 10,8 tone dobrin in skoraj 75.000 evrov denarnih donacij.

Iz Radia Capris so ob zaključku akcije sporočili, da letošnjega rekorda niso pričakovali. "To je neverjetno! Moram priznati, da me je letos malo skrbelo, da ne bomo dosegli lanskih številk, sploh glede na to, da je bilo to leto res naporno v vseh pogledih," je zapisala Breda Krašna, generalna sekretarka pri Zvezi prijateljev mladine.

Podobnega mnenja je tudi odgovorni urednik Radia Capris Mitja Čehovin. Na obalnem komercialnem radiu so akcijo po njegovih besedah začeli z zavedanjem, da bodo lanske številke težko dosegli, sploh zato, ker so poleti pripravili posebno dobrodelno akcijo za poplavljene, dobrodelnost pa je bila po državi v ospredju skoraj neprekinjeno od avgusta naprej.

Uspešno zbiranje sredstev

Organizatorji so tudi zadovoljni, da so poslušalci letos sledili njihovim prošnjam in da je med rekordnih 10,8 tone zbranih dobrin tako manj sladkarij in več izdelkov za osebno nego, čistil, plenic in nepokvarljivih živil, ki bodo družinam prišli prav tudi v naslednjem letu.

Rekorden je tudi znesek zbranih finančnih donacij, za katerega so zaslužni poslušalci, ki so pošiljali sms sporočila in sodelovali v različnih aktivnostih Radia Capris, ter lokalna podjetja in klubi. Finančna sredstva bodo družinam pomagala pri plačevanju položnic za elektriko, vodo in ogrevanje ter šolanja, letovanja in različne terapije.

Akcija Hladilnik toplega srca je potekala skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in v partnerstvu z Mestno občino Koper, Občino Izola, Občino Piran, Občino Ankaran, lokalnimi poslovalnicami diskontnega trgovca Eurospin in družbo Hisense Gorenje oz. njihovo koprsko enoto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol