K. Ž. | 8. 4. 2024, 09:04

Slovenski ravnatelj naj bi na delovnem mestu snemal pornografske filme

Osnovna šola in vrtec Hajdina

Je na vidiku nova afera?

Lastnik Požareporta in novinar Bojan Požar je nedavno poročal o ravnatelju Osnovne šole Hajdina, ki naj bi med delovnim časom počel neprimerne stvari. Tako Požar v svojem članku ravnatelju očita, da je ta na svojem računalniku hranil neprimerne spolne vsebine, na katerih naj bi bile znane osebe, med drugim tudi ravnateljeva žena. V nadaljevanju portal tudi poroča, da naj bi si pred očmi otrok nekateri učitelji javno in neprimerno izkazovali ljubezen ter naklonjenost.

Podlaga za obsežen članek, ki spominja na blatenje, pa naj bi bila izjava enega od staršev otroka, ki obiskuje omenjeno osnovno šolo. Ta naj bi v svojem odprtem pismu novinarju tudi omenil očitno prikrivanje dogajanja na šolski ekskurziji v Berlin, kjer naj bi se bili otroci primorani sleči do spodnjic, da bi učitelj preveril, ali skrivajo fuge. To naj bi se sicer zgodilo na počivališču pred očmi ostalih otrok. Po poročanju portala Ptujinfo vodstvo šole omenjenega dogodka ni želelo komentirati, saj naj bi se vpletla tudi policija.

Bobo

Zaradi domnevnega neprimernega vedenja ravnatelja in preostalih učiteljev portal tudi trdi, da bodo starši množično izpisali svoje otroke, v kolikor ravnatelj ne odstopi.

Je v očitkih kaj resnice?

Zaradi hudih obtožb smo se obrnili neposredno na ravnatelja Osnovne šole Hajdina, ki je vse omenjene navedbe vneto zavrnil.

"Članek (oziroma serija člankov) je poln laži, zavajanj, diskreditacij in obrekovanj in v njem ni niti ene resnice," je dejal ravnatelj. V nadaljevanju je še omenil, da se je v osnovni šolo vpis še povečal in v zadnjih pol leta ni prišlo do nobenega izpisa. V treh letih, odkar pa je zavzel funkcijo ravnatelja, pa se je število otrok povečalo za skoraj 50.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord