Uredništvo | 7. 2. 2024, 14:30

Ste videli, kaj se je dogajalo v znanem ljubljanskem gostišču Portal v Fužinah? (FOTO, VIDEO)

TikTok/bozic.uros/posnetek zaslona

V znanem ljubljanskem gostišču se je trlo ljudi ...

Znano ljubljansko gostišče Portal v Fužinah, znano po specialitetah srbske kuhinje, pa tudi po tem, da se tam radi odvijajo bučni dogodki, kot so praznovanja pravoslavnega novega leta, porok, rojstnih dni in podobno.

Ena od njih, ekstravagantna in razkošna romska poroka, ki je v gostišču očitno potekala pred kratkim, te dni osuplja spletno javnost, posnetek z nje je na svojem Tiktoku namreč objavil srbski novinar Uroš Božić, znan po tem, da obiskuje in dokumentira romska slavja po vsej Evropi.

@bozic.uros Veselje u Ljubljani koje ćemo dugo pamtiti 😳😳😳💶💶💶 #fyp #foryoupage #tiktok #balkan #bozicuros #svadbaodmilionevra #urosbozic #happytv #romskesvadbe #romi #svadba #viral #zlato ♬ original sound - bozicuros

Božić je posnetek poimenoval "veselje v Ljubljani, ki ga bomo dolgo pomnili", v uvodu pa pove, da se pri poroki nikakor ni varčevalo, ni šlo namreč le za poroko, temveč tudi za praznovanje 18. rojstnega dne ženina.

Nevesta je od njega nekaj let mlajša, torej še mladoletna, kar je pri romskih porokah pogost pojav, a mama ženina je zagotovila, da v tem primeru ni šlo za dogovorjeno poroko, temveč da je med mladoporočencema "kemija". Kljub temu je moral ženinov oče za nevesto odšteti več kot 100.000 evrov.

Nekateri svatje – prišli so z vseh koncev sveta – so s seboj prinesli po več deset tisoč evrov v bankovcih, ki so jih nameravali med slavjem razdeliti glasbenikom. Eden od nastopajočih, pevec Nikola Ajdinović, je tako za štiri odpete pesmi prejel kar 12.000 evrov napitnine.

Z bankovci so svati okrasili tudi poročno torto ter malodane tekmovali, kdo je mladoporočencema za poročno darilo namenil večji znesek – seveda v bankovcih kar na licu mesta –, drago umetnino ali kos zlata. Ena od babic pa je mlademu paru podarila kar 600 kvadratov veliko hišo.

Pozornost na posnetku pritegujejo tudi glomazna limuzina, ki stoji pred Portalom, s cvetjem in pentljami ovenčana hala ter razkošna oblačila svatov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol