26. 10. 2022, 16:17 | Promocijska objava

Razkrili smo ime skrivnostnega chefa!

Žiga Intihar

Po številnih ugibanjih med kulinaričnimi navdušenci je končno znano, kdo je novi ekskluzivni chef Argetine prestižne linije paštet.

Argeta Exclusive, prestižna linija blagovne znamke Argeta, vsako leto predstavi omejeno serijo novega okusa, ki navduši ljubitelje visoke kulinarike in presenetljivih okusov in tudi letos so nas navdušili! V zadnjih trinajstih letih se je Argeti Exclusive na njeni poti pridružilo devet izjemnih regijskih chefov, letošnji, deseti, kreator Argete Exclusive, pa je bil do nedavnega skrit za tančico skrivnostnosti. Desetega člana te elitne družbe je Argeta Exclusive predstavila na ponedeljkovem dogodku na Ljubljanskem gradu

Vprašanje, kdo je letošnji chef, je med kulinaričnimi navdušenci sprožilo nemalo ugibanj. O skrivnostnem chefu so ljubitelji Argete Exclusive vedeli le, da ima raje kot žaromete odmaknjenost, skromnost in redkobesednost. Ne mara govoriti o sebi, namesto njega namreč govorijo njegovi krožniki, tokrat pa je svoj slavni kulinarični podpis prelil v malo črno dozico. Letošnjo kreacijo Argete Exclusive najbolje povzame slogan kampanje: "Srna v objemu maline in črnega oreha." 

Žiga Intihar


Novi chef prejemnik Michelinove zvezdice

Gostje večernega druženja so okušali popolne kombinacije okusov in se prepustili razvajanju, ki je vključevalo številne namige, kdo se skriva za okusnimi jedmi. Jasno je bilo, da letošnji chef Argeta Exclusive sledi preciznosti in navdihu francoske kuhinje, odlikujejo pa ga izjemna natančnost, skromnost in seveda skrivnostnost. Šele pred četrtim hodom so gostje izvedeli, da je Chef Argeta Exclusive 2022 Igor Jagodic iz restavracije Strelec, eden izmed letošnjih prejemnikov Michelinove zvezdice

Chef Igor Jagodic je za Argeto Exclusive ustvaril kombinacijo nežne srnine paštete s svežimi malinami in specialiteto sladkim črnim orehom, ki skupaj pričarajo vrhunsko kulinarično doživetje. Iz teh sestavin je tudi ena najboljših jedi, kar so jih postregli v Strelcu. Vsako sezono jo nekoliko spremenijo, osnovne sestavine pa ostajajo enake.

Žiga Intihar

Trajnostni pristop k pripravi jedi

"Moje ustvarjanje se vedno začne z dobrim razmislekom, iz katerih sezonskih sestavin pripraviti jedi, kako jih obdelati in uporabiti na raznolike načine. Ne stremim le k temu, da bo jed okusna in bo lepa za videti, ampak tudi k temu, da bom porabil čim več delov posamezne surovine, saj želim zavreči čim manj živil," je svoj način dela opisal chef Igor Jagodic.

Na vprašanje, kaj ga je vodilo pri izbiri sestavin nove Argete Exclusive, pa odgovarja: "Nisem hotel iskati novih okusov, želel sem nekaj, kar bo najbolje predstavilo mene in restavracijo Strelec. In jed, ki je postala že skoraj simbol restavracije, je bila moja prva izbira."

Argeta Exclusive à la Igor Jagodic bo na prodajnih policah na voljo od 2. novembra dalje.