9. 5. 2022, 19:54

RAZKRIVAMO: Ali so ugibanja o novem voditelju oddaje Studio City resnična?

Bobo

Zaradi koga je završalo po družbenih omrežjih? Po nekaterih informacijah naj bi voditeljski stolček prevzel novinar, o katerem se je v preteklosti že veliko govorilo.

Potem ko vodstvo RTV Slovenija ni podaljšalo pogodbe dolgoletnemu voditelju oddaje Studio City Marcelu Štefančiču, ki ravnokar uresničuje svojo obljubo, da se bo vrnil na dan zmage, se je veliko govorilo o tem, kdo bi po novem lahko prevzel vodenje oddaje.

V javnost je najprej prišla informacija, da bo nova voditeljica postala dolgoletna novinarka, komentatorka in urednica RTVS Vida Petrovčič. A potem, ko se je na Petrovčičevo usul plaz žaljivk in verbalnih napadov, je vodstvo javne televizije sporočilo, da Petrovčičeva oddaje ne bo vodila.

Spremenjena oblika oddaje

Generalno vodstvo RTVS uradno še ni sporočilo imena novega voditelja oziroma voditeljice. Je pa potrdilo, da se oddaja Studio City po dvomesečnem izpadu vrača na program TV Slovenija, in sicer v spremenjeni obliki. Da Studio City v novi podobi na ekrane prihaja 30. maja, je poročal tudi N1.

Bi lahko oddajo vodil ta novinar?

Ena od domnev je bila, da naj bi novinarja Marko Milenković in Gašper Petovar ob ponedeljkih, ko je oddaja na sporedu, pripravljala "retrospektivo 33 let Studia City"

Potem pa je završalo celo, da naj bi vodenje Studia City prevzel kar Gašper Petovar.

Gre za novinarja Planeta TV in kolumnista spletnega portala RTVS, čigar fotografije, na katerih je oblečen v nacistično uniformo, so dvignile veliko prahu na družbenih platformah. 

A govorice, da bo Petovar po novem vodil Studio City, ne držijo. Po zadnjih neuradnih informacijah bo Petovar res med novinarji, ki bodo pripravljali ‘retrospektivo 33 let Studia City, a vodenja oddaje ne bo prevzel.

V zadnjem času je bil Petovar najbolj znan po svojih predvolilnih kolumnah na MMC-ju, v katerih je pozival stranko Gibanje Svoboda in njihovega prvaka Roberta Goloba, da se opredeli do vprašanja nasilja nad ženskami. Petovar je na Golobovo stranko naslovil tudi vprašanje, kaj menijo o moških, ki fizično izkoristijo ženske v stiski, in še, kaj menijo o odnosu ljubljanskega župana Zorana Jankovića do žensk. Kot je zapisal v kolumni, je Golobu in njegovi stranki poslal številna vprašanja o tej problematiki, vendar odgovorov na njih ni prejel.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.