J. B. | 23. 10. 2022, 19:15

Razkrivamo, kako so nedeljo preživeli predsedniški kandidati: od potenja na maratonu do omamnih vonjav v kuhinji

Bobo/fotomontaža

V predsedniški boj se je podalo sedem kandidatov in kandidatk, vsak pa je po svoje preživljal čas do večernih prvih neuradnih rezultatov nedeljskih volitev.

V nedeljo smo Slovenci volili novega predsednika oziroma predsednico države, volitev se je kakopak udeležilo tudi vseh sedem kandidatov in kandidatk za naslednika oziroma naslednico Boruta Pahorja. Po naporni kampanji je za večino sledila nedelja, ki je bila namenjena oddihu, negotove ure na poti do razkritja uradnih rezultatov pa je seveda vsak preživljal po svoje.

Logar zasedel 384. mesto

Absolutni hit nedeljskega volilnega dne je bila brez dvoma goveja juha oziroma kosilo v družinskem krogu. Slastna pojedina je še najbolj teknila Anžetu Logarju, ki je bil po udeležbi na Ljubljanskem maratonu zagotovo še kako sestradan.

Instagram/Anže Logar/posnetek zaslona

Logar je bil eden od 8472 udeležencev iz 61 držav, ki so se udeležili tekov na 42, 21 in 10 kilometrov. Predsedniški kandidat se je udeležil rekreativnega, deset kilometrov dolgega maratona, s katerim je opravil v 52 minutah in eni sekundi. Zasedel je skupno 384. mesto.

Pirc Musarjeva se je kratkočasila s peko tort

Medtem ko je Logar kuril kilograme, se je Nataša Pirc Musar ukvarjala z zadevo, ki v prvi vrsti skrbi za pridobivanje kilogramov. Kot je razkrila pred voliščem v Radomljah, je popoldanske urice preživela v domači kuhinji, kjer je pekla torte.

Bobo

"Danes bom pa torte pekla, ker jih štiri mesece nisem. Sem obljubila, da jih zvečer prinesem v volilni štab in to bo danes moja prijetna naloga," je za RTV Slovenija povedala Pirc Musarjeva.

Do večera smo nato zaman čakali na dokaz, kako uspešna je bila pri peki tort ...

Kar zadeva njen glas, je objavo na Instagramu "začinila" s hudomušnim pripisom, da "odločitev ni bila težka".

Prišli z vseh koncev Evrope

Milan Brglez, predsedniški kandidat SD in Gibanja Svoboda, je svoj glas oddal na volišču v Logatcu, nato pa večer dočakal v družbi najbližjih. "Dan sem z veseljem končno preživel v družinskem krogu. Družina se je zbrala iz celotne Evrope in smo lahko skupaj," je za STA povedal Brglez.

Bobo

Tudi Janez Cigler Kralj je "ubral podobno taktiko". V prvi vrsti zato, ker mu drugega niti ni preostalo. Svoj glas je oddal na volišču v Komendi, nato pa preostanek dneva preživel v miru in obkrožen z družino, kot je pojasnil novinarjem. Za RTV Slovenija je dodal: "Lahko vam zaupam, da so otroci malo zboleli. Ena ima angino, tako da bomo pravzaprav skupaj doma počivali, kar pa tudi meni, verjemite mi, ustreza.

Instagram/Janez Cigler Kralj/posnetek zaslona

Miha Kordiš je preveril, kako na dela prost dan deluje javni prevoz v Sloveniji. Na vprašanje, kako bo preživel današnjo volilno nedeljo, je odgovoril, da se je z vlakom in avtobusom pripeljal iz Ljubljane do domače Škofje Loke in Svetega Duha. Po opravljeni državljanski dolžnosti je odšel na domače kosilo: "Po tem mesecu kampanje se prileže domača goveja juha."

Instagram/Miha Kordiš/posnetek zaslona

Ali je bila goveja juha tudi na meniju Vladimirja Prebiliča, ne vemo, dejstvo pa je, da tudi župan Kočevja spada med tiste, ki so po oddanem glasu odhiteli za mizo v družinski krog. "Grem k sestri na družinsko kosilo. Moja nedelja bo umirjena, zelo umirjena. Tega je bilo v zadnjih dveh mesecih res malo," je za STA poudaril Prebilič.

Kandidatka stranke Resni.ca in skupine volivcev na predsedniških volitvah Sabina Senčar je glas oddala na enem od volišč v Ljubljani, nato pa, kot je pojasnila, dan preživela s prijatelji in družinskimi člani ter tudi v svojem štabu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord