R. K. | 5. 10. 2022, 15:58

Razkrivamo, kdo je Slovenka, ki je Pahorju poslala prav posebno pošiljko, o kateri govori vsa država

Instagram/Borut Pahor

Nekoč ji je vročil tudi posebno priznanje, ki ga slovenski predsednik od leta 2013 podeljuje različnim posameznikom, skupinam ali projektom.

Predsednika republike Slovenci večkrat presenetijo. Tudi tako, da mu pošiljajo simbolična darila. Ker sam utrinke iz predsedniškega življenja pogosto deli na Instagramu, se je tam znašla tudi fotografija prav posebnih pekovskih izdelkov, ki mu jih je poslala ena najbolj cenjenih slovenskih kuharskih mojstric.

"Danes popoldne se je naenkrat na moji mizi znašla pošiljka, ki je lepo dišala," je v objavi na Instagramu sporočil slovenski predsednik. Ob tem je razkril, da mu je mamljive slaščice poslala oseba, ki je je leta 2016 vročil jabolko navdiha – priznanje, ki ga slovenski predsednik posameznikom, skupinam ali projektom podeljuje od leta 2013.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Med deseterico najboljših

Ta oseba ni nihče drug kot Ana Roš, ki bo v prestolnici kmalu odprla svoj butik s kruhom, pecivom, rogljički in kolački. Recepte za slaščice sta sestavila Nataša Đurić in Anže Kranjc. "Strašno dobro," je predsednik zapisal ob fotografiji, ki je nastala tik preden je posegel po dobrotah. 

Roševa je znana kot ena najboljših kuharic na svetu in se je nedavno uvrstila tudi med deseterico najboljših na svetu po izboru kulinaričnih poznavalcev The Best Chef Awards. Hkrati je tudi najvišje uvrščena ženska na lestvici, kar je vsekakor izjemen dosežek.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol