22. 4. 2022, 14:16

Soočenje "preseglo še tako bujno domišljijo": kaj so ŠE o najodmevnejši predvolilni oddaji povedali politiki

Posnetek zaslona/RTV SLO

Od primerjav s košarkarsko tekmo do popolnega fiaska in abstinenčne krize. Kaj vse smo lahko zasledili med komentarji na družbenih omrežjih? 

Zadnje veliko soočenje predsednikov parlamentarnih strank na Televiziji Slovenija je zaradi burnega dogajanja dvignilo veliko prahu med uporabniki družbenih omrežij. Tam so se odzvali tudi številni predstavniki strank, med njimi nekateri poslanci in kandidati, ki se bodo za poslanski stolček potegovali na nedeljskih volitvah.

Poslanca Janija Möderndorferja je denimo oddaja spominjala na pravljico o 10 indijančkih, očitno pa ga je zmotil tudi voditelj oddaje Igor Pirkovič.

Zdravko Počivalšek je burno dogajanje primerjal s košarkarsko tekmo. Kot pravi, so se vedno dogajali incidenti, ko je še igral košarko, a so na koncu "vendarle odigrali tekmo do konca." Zato se mu zdi prav, da zaradi Slovenije igrajo dalje.

Po mnenju Tanje Fajon je bilo to soočenje, "ki je preseglo še tako bujno domišljijo." Oddajo je označila za popoln "fiasko" in nakazala, kaj je po njenem mnenju krivo za dogajanje v studiu.

Nekoliko presenetljivo na Twitterju ni neposrednega odziva Janeza Janše, čeprav je na to temo delil objave drugih uporabnikov, tudi svoje stranke, ki pa je citirala njegove besede. Po njegovem mnenju se je v oddaji videlo "predvsem veliko abstinenčno krizo." 

Na Facebooku se je odzval tudi Ivan Gale in se pošalil na račun Zmaga Jelinčiča, ki mu je v oddaji pokazal sredinec. Svoje sledilce je šaljivo opozoril, da je Jelinčič na "soočenjih na RTV tudi formalno postal sredinski politik!" in priložil tudi fotomontažo omenjenega politika z iztegnjenim sredincem.

Na račun soočenj se je šalil tudi poslanec Marko Bandelli, za katerega so bila soočenja "čista kraška osmica."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol